Mainos

Viranomainen varoittaa: iso määrä Android-laitteita haavoittuvaisia

Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskus kertoo Android-haavoittuvuudesta ja sen uudesta hyväksikäyttömenetelmästä, joka koskettaa hurjaa määrää Android-laitteita. Haavoittuvuuden hyväksikäyttö ei varsinaisesti edes vaati laitteen käyttäjältä erityisempiä toimenpiteitä, vaan käynti haitallisella verkkosivulla riittää.

Tutkimusyhtiö NorthBit on esitellyt kolmivaiheisen tavan ottaa Android-laite haltuun haavoittuvuuksia hyödyntäen. Viime vuonna löytyneitä Stagefright-haavoittuvuuksia hyväksikäyttävä Metaphor-hyökkäys toimii kaikissa niissä Android-versioissa, joissa ei olemuistin suojaukseen käytettyä ASLR:ää (Address Space Layout Randomization) tai joissa se on ohitettavissa. Tämä tarkoittaa Android-versioita 2.2 – 4.0 ja 5.0 – 5.1.NorthBitin mukaan hyökkäys on onnistunut niin Nexus 5:llä, LG G3:lla, HTC Onella kuin Samsung Galaxy S5:lläkin.

Metaphor voi päästä puhelimen sisältöön käsiksi esimerkiksi haitallisella verkkosivulla olevan videon tai multimediaviestien kautta. Viestintävirasto suositteleekin tarkistamaan kaikkien verkkoselaukseen käytettyjen ja multimediaviestien vastaanottoon kykenevien Android-laitteiden päivitykset, ja suosittelee, ettei haavoittuvia Android-laitteita käytettäisi.

Iso ongelma Android-laitteissa on eri käyttöjärjestelmäversioiden pirstaleisuus ja laitevalmistajien heikko ohjelmistotuki. Google julkaisi Stagefright-haavoittuvuuksiin viime vuonna päivityksen nopeasti, mutta päivitysten jakelu laitevalmistajilta käyttäjille saattaa olla hyvin hidasta ja vanhemmat laitteet voivat jäädä kokonaan vaille päivityksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.