Hurja F1-huhu liikkeellä – 17-vuotiaalle superlupaukselle viritellään nopeaa siirtojytkyä

Formuloiden 17-vuotias superlupaus Andrea Kimi Antonelli on nyt hurjan siirtospekulaation kohteena.

Antonellin nimi on ollut jo tovin ajan esillä, sillä häntä on huhuttu F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin korvaajaksi Mercedekselle. Antonelli kun on Mercedeksen F1-akatemian kirkas helmi.

Tämä kyseinen huhu on kuitenkin koskenut kautta 2025, jolloin Hamilton hyppää Mercedekseltä Ferrarille.

Nyt nuottivihkoon viritellään aivan uutta säkeistöä.

Kansainvälinen autoliitto FIA teki vastaikää sääntömuutoksen, kun se poisti F1-säännöksistä pykälän, jonka mukaan kuljettaja voi saada kilpailuoikeuden vasta sitten, kun hän on 18-vuotias ja hänellä on voimassa oleva ajokortti.

FIA muutti sääntöä niin, että nyt voimassa olevaa ajokorttia ei tarvita.

– F1-sarjaan vaadittava superlisenssi voidaan myötää 17-vuotiaalle kuljettajalle, mikäli tämä on osoittanut poikkeuksellisia kykyjä ja kypsyyttä nykyisessä ajoluokassaan, sääntömuutoksessa todettiin.

F1.com:n toimittaja Lawrence Barretto paljasti, että Williams-talli on pyytänyt FIA:lta poikkeuslupaa sille, että Antonelli saisi testata F1-autoa ennen kuin hän täyttää 18 vuotta (elokuun 25. päivä). Tämä tarkoittaa sitä, että Williams haluaisi ajattaa Antonellia jo perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

Tähän liittyen toinen F1-toimittaja Joe Saward latasi vielä villimmän huhun pöytään.

Sawardin mukaan Williams saattaa nostaa Antonellin sen toiseksi kisakuljettajaksi jo heinäkuun alussa ajettavan Britannian GP:n yhteydessä.

Antonelli korvaisi tässä kuviossa jenkkikuskin Logan Sargeantin, joka ei ole pystynyt tekemään tulosta F1-tasolla.

– Williams paljastaa tulevan Espanjan GP:n yhteydessä sen, että Carlos Sainz (nykyinen Ferrari-kuski) siirtyy tallin riveihin kaudeksi 2025. Sen jälkeen on selvää, että he haluavat Sargeantin tilalle jonkun toisen kuskin loppukauden ajaksi, Saward latasi Missed Apex -podcastissa.

Sawardilta kysyttiin tämän jälkeen, että voisiko muutos tapahtua jo Britannian GP:n yhteydessä?

– Kyllä, todennäköisesti näin käy, Saward ilmoitti.

17-vuotias Antonelli ajaa tällä hetkellä tulokaskauttaan formuloiden korkeimmassa junioriluokassa eli F2-sarjassa. Hän on viiden ajetun osakilpailuviikonlopun jälkeen kuljettajien taulukossa kuudentena. 
 

Lue myös:

    Uusimmat