Mainos

Huomenta Suomi tenttaa puolueiden puheenjohtajat myös englanniksi – tätä on luvassa

Huomenta Suomen puolueaamut alkavat huomenna keskiviikkona. Kullekin kahdeksalle puolueelle on omistettu yksi arkiaamu. Aamun aikana studiossa on puolueen puheenjohtajan lisäksi muitakin kiinnostavia ehdokkaita.

Puoluejohtajat haastatellaan myös englanniksi. Englanninkieliset osuudet isännöi toimittaja David MacDougall, joka haastatteli ehdokkaita MTV:lle myös vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

 • Keskiviikko 8.4. SDP
 • Torstai 9.4. Vasemmistoliitto
 • Perjantai 10.4. Keskusta
 • Maanantai 13.4. Perussuomalaiset
 • Tiistai 14.4. KD
 • Keskiviikko 15.4. RKP
 • Torstai 16.4. Kokoomus
 • Perjantai 17.4. Vihreät

Ennen toimittajanuraansa diplomaattina työskennellyt MacDougall lupaa tiukkoja haastatteluja hyvässä hengessä.

– Joku on joskus käskenyt grillata ehdokkaita kysymyksillä, ei olemuksella. Sen yritän pitää mielessäni. Uskon, että voi esittää tiukkoja kysymyksiä ja jatkokysymyksiä ja saada ehdokkaista irti kunnon mielipiteitä olematta töykeä.

MacDougall on aiemmin haastatellut kahdeksasta puoluejohtajasta viittä. Uusia tuttavuuksia ovat Juha Sipilä, Antti Rinne ja Päivi Räsänen.

– Olen innoissani päästessäni puhumaan puoluejohtajien kanssa. Vain yhdestä tulee pääministeri, mutta myös muista voi tulla tärkeitä ministereitä, MacDougall muistuttaa.

Hänen mukaansa poliitikoilta vaaditaan nykypäivänä aivan toisenlaista osaamista kuin vaikkapa vielä vuosikymmen sitten.

– He työskentelevät muuallakin Euroopassa kuin vain Suomessa. Heillä on tapaamisia Brysselissä, ja heille voidaan esittää kysymyksiä yhtä hyvin englanniksi, ranskaksi kuin saksaksikin. Saa nähdä, ovatko he valmistautuneita siihen. Heillä täytyy olla itsevarmuutta ja asiantuntemusta, ja heidän täytyy muistaa, että maailmalla he edustavat maataan, eivät puoluettaan.

"Inhoan poliitikkojen hokemia"


MacDougall aikoo haastatella puoluejohtajia niin talous- ja ulkopolitiikasta, Natosta kuin maahanmuutostakin. Hän haluaa keskittyä kunkin puoluejohtajan erityisalueisiin ja puolueen keskeisiin arvoihin.


– Inhoan poliitikkojen hokemia, joissa ei ole sisältöä. Eivät niistä pidä katsojat tai äänestäjätkään. Minun työni on esittää kysymyksiä, joita äänestäjä miettii ja joista on katsojalle hyötyä.

Skotti MacDougall on työskennellyt toimittajana ympäri maailmaa muun muassa Sky Newsille, Fox Newsille, uutistoimisto AP:lle, talouslehti Forbesille ja BBC Scotlandille. Hän on raportoinut useista viime vuosien isoista uutistapahtumista, kuten Irakin ja Afganistanin sodista, arabikeväästä, Saddam Husseinin teloituksesta, Osama bin Ladenin kuolemasta, Japanin tsunamista ja maanjäristyksestä sekä Norjan joukkosurmasta. Viimeiset neljä vuotta hän on asunut Suomessa ja seurannut tiiviisti suomalaista politiikkaa.

– Viime vuodet ovat olleet kiehtovia ja turhauttavia. Niihin on mahtunut puolueiden sisäistä valtataistelua, rivien rakoilua, riitoja ja aikaansaamattomuutta. Minulla on sellainen tunne, että suomalaiset äänestäjät haluavat tällä kertaa perustavanlaatuisen muutoksen. Puolueiden tulee todistaa äänestäjille, että ne pystyvät ryhtymään sanoista tekoihin.

Huomenta Suomi joka arkiaamu MTV3-kanavalla kello 6.25.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.