Mainos

Huomenna jaetaan 10 miljoonaa - millaisia potteja ensi vuonna?

Lotossa on huomenna jaossa kaikkien aikojen ylivoimaisesti suurin jättipotti. Jos seitsemän oikein -tuloksia on vain yksi, kuittaa voittaja tililleen 10 miljoonaa euroa.

– Mikäli 7 oikein tulosta ei löydy tällä viikolla, nousee potti lähelle 11 miljoonaa, kertoo Veikkauksen viestintäpäällikkö Susanna Virén.

Jos 11 miljoonallekaan ei löydy ottajaa, nousee potti edelleen jonkin verran. Kuinka paljon, selviää vasta viikolla 40.

Ennätyskierroksilla pelaajien määrä tuplaantuu

Edellinen kierros, jossa jaossa oli 9 miljoonaa euroa, sai suomalaiset lottoamaan lähes ennätystahtia. Lottoa pelattiin yli 18,3 miljoonalla eurolla. Arvontaan osallistui noin 23 miljoonaa riviä.

Edellisen kierroksen myynti oli Loton historian toiseksi suurin. Ennätys on 19,2 miljoonaa, johon päästiin vuosi sitten kierroksella 38.

Tämän viikon kierroksella ennätys saattaa rikkoontua.

Tavallisella lottoviikolla suomalaiset lottoajat pelaavat keskimäärin 10 riviä. Ennätyspottiviikoilla keskimääräinen rivimäärä nousee vain puolella rivillä. Tämä selittyy sillä, että ennätyspotteja metsästää paljon satunnaisia pelaajia, joita tavallinen lottokierros ei kiinnosta.

Satunnaisten pelaajien suurella määrällä selittyy myös, miksi järjestelmää pelataan suhteessa vähemmän ennätyskierroksilla kuin tavallisilla lottokierroksilla.

Ero ei tosin ole suuri: yksi prosentti.

Jättipotteja tiedossa lisää

Veikkaus juhli viime vuonna 70-vuotista taivaltaan. Tänä vuonna lotto täyttää 40 vuotta. Näitä vuosipäiviä on Veikkauksessa haluttu juhlistaa aiempaa suuremmilla päävoitoilla.

Rahat loton ennätyspotteihin on saatu maksamattomista pelitoiminnan varoista. Aiemmin näitä varoja on käytetty muun muassa järjestämällä ylimääräisiä päävoiton arvontoja. kertoo Virén.

Edellä mainitun lisäksi ennätyspottien määrään vaikuttaa myös sattuma. Joinain vuosina potit eivät kasva niin suuriksi siksi, että seitsemän oikein -tuloksia löytyy monena peräkkäisenä viikkona.

– Esimerkiksi vuonna 2010 yli viiden miljoonan euron potteja oli seitsemän ja vuonna 2009 kuusi. Tänä vuonna on nyt menossa seitsemäs yli viiden miljoonan euron potti.

Lotto uudistuu parin viikon päästä

Lotto saa kasvojenkohotuksen parin viikon päästä. Uudet säännöt tulevat voimaan 10.10. Ensimmäinen uusin säännöin suoritettu arvonta järjestetään 15.10.

Veikkaus kertoo, että tällöin Loton ohesta poistuvat erilliset LottoPlus-lisävoittoluokat ja samalla loton rivihinta nousee tasan euroon. Pelaamisen luvataan helpottuvan ja tarjolle tulevat uudet voittoluokat lisäävät huomattavasti perusloton voittojen määrää.

Loton uudet voittoluokat ovat 7, 6+1, 6, 5+2, 5+1, 5, 4+2, 4+1, 4, 3+2, ja 3+1 oikein.

Samalla jättipotit kasvavat. Pottien koot riippuvat tietysti jatkossakin Loton myynnistä ja siitä, kuinka usein seitsemän oikein -tuloksia löytyy.

Veikkauksen arvion mukaan potti voi uusilla säännöllä parhaimmillaan nousta 10-15 miljoonaan euroon.

Järjettömien pottien äärellä on hyvä muistaa, että usein lottoon käytetyt rahat kannattaa mieluummin säästää. Lisää juttuja lottoamisesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.