Huomasitko, mitä Sami Vatanen teki hetkeä ennen voittomaalia? Leijonat-tähden kommentti oli myös timanttia

Ne pienet mutta isot suoritukset. Siihen kategoriaan menee Sami Vatasen operointi hetkeä ennen Suomen voittomaalia jääkiekon MM-kisojen Yhdysvallat-ottelussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Alivoimalla pelannut USA yritti sitkeästi purkaa, mutta Vatanen taisteli ja sai pidettyä kiekon alueella. Seurasi passi Jere Innalalle, joka puolestaan jatkoi Valtteri Filppulalle, ja Leijonat siirtyi 2–0-johtoon.

– Ei siinä. Joskus on pelattu maalivahtina. Yritetään pitää kiekot alueella. Välillä niitäkin kannattaa seurata ja ottaa oppia, Vatanen kuittasi timanttisesti.

Voittomaalia edeltänyt Vatasen "maalivahtipeli" on katsottavissa ylälaidan videolta.

Osuma oli omiaan nostamaan entisestään Leijonien energioita. Suomi osuikin samalla viiden minuutin ylivoimalla vajaa minuutti myöhemmin uudestaan. Kaikkiaan kolme ylivoimamaalia värkännyt Leijonat voitti ottelun lopulta maalein 4–1.

– Minun mielestäni se oli meiltä aika tasainen 60 minuuttia. Pelasimme joka osa-alueella aika hyvin ja saimme tehtyä tarvittavat maalit. Ylivoima toimi ja alivoima toimi loistavasti. Jussi (Olkinuora) pelasi myös helkatin hyvän ottelun maalissa, Vatanen perkaili.

Yhdysvallat näytti paikoin turhautuvankin ja sortuvan kyseenalaisiin otteisiin. Vatanen arvioi Suomen aiheuttaneen USA:lle jäähyjä oltuaan liikkeellä "hyvällä jalalla", eikä olympiavoittaja nähnyt USA:n otteita rumina.

– Totta kai muutama tilanne näytti vähän pahalta, mutta niitä sattuu jääkiekossa. Siinä pitää vain pitää oma pää ja laittaa yv:llä kiekkoa pussiin.

Niin Suomi tosiaan teki. Ja ylivoimalle on tulossa vielä entisestään vahvistusta, kun NHL-tähtipuolustaja Miro Heiskanen liittyy joukkueen vahvuuteen torstaina.

– Kyllähän se siihenkin aina lisäsuolaa tuo. Hän on huippuyksilö ihan joka osa-alueella. Pystyy pelaamaan yv:tä, av:ta ja viidellä viittä vastaan, Vatanen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat