USA:n valmentaja paljasti: tuomarit pyysivät Leijonat-ottelussa tapahtunutta anteeksi

Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja David Quinn paljasti tuomariston esittäneen hänelle pahoittelut MM-kisojen Suomi-ottelun erätauolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Quinn moitti suojattejaan ennen kaikkea kurittomuudesta. Yhdysvalloille tuomittiin Leijonia vastaan maanantaina kahdeksan kahden minuutin jäähyä, ja lisäksi Austin Watson lensi ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta, jolloin Leijonat pääsi viiden minuutin ylivoimalle.

Ottelua ennen Watsonin suihkutuomiota 1–0 johtanut Leijonat mätti viiden minuutin ylivoimalla kaksi maalia, ja ottelu alkoi olla toisen erän aikana siinä. Kaikkiaan Suomi osui ylivoimalla kolmesti ja voitti lopulta 4–1.

– Teimme sen vaikeaksi itsellemme. Emme voi ottaa noin paljon jäähyjä ja ajatella, että meillä on mahdollisuus voittaa jääkiekkopeli, USA:n päävalmentaja Quinn manasi.

Quinn arvioi, että USA:n pelaajilla oli ongelmia tunteiden kontrolloimisessa.

– Olen todella pettynyt, koska meillä ei ollut tällaista kahdessa ensimmäisessä pelissä. Tämä oli todella odottamatonta ja jotain, mitä meidän täytyy siistiä, jotta voimme menestystä tässä turnauksessa.

Leijonille tuomittiin seitsemän kakkosta, mutta toisaalta Suomen alivoimakin oli rautaista eikä USA osunut ylivoimalla kertaakaan.

"Haluaisin paremman selityksen"

Yleisesti ottaen Quinn oli tuomaristoon tyytyväinen.

– Minusta he tekivät hyvää työtä. Minulla ei ole ongelmaa tuomareiden kanssa.

Tätä seurasi kuitenkin lisäys.

– Haluaisin paremman selityksen, mikseivät he antaneet isoa viiden minuutin jäähyä toisen erän lopussa.

Quinn viittasi Saku Mäenalasen laitataklaukseen, josta Leijonat-hyökkääjä sai kaksi minuuttia. Mäenalanen ajoi Jaycob Megnan kovaotteisesti selän puolelta laitaan.

– Tuomarit itse asiassa pahoittelivat minulle toisen erän jälkeen, että sen olisi pitänyt olla viiden minuutin iso jäähy. Annan tuomareille tunnustusta sen myöntämisestä, Quinn paljasti.

Mäenalasen taklaus on katsottavissa jutun ylälaidan videolta.

USA:lle tappio oli ensimmäinen: se oli lyönyt aiemmin Latvian varsinaisella peliajalla ja Itävallan jatkoajalla. Leijonat on puolestaan voittanut toistaiseksi MM-turnauksessa kaikki kolme otteluaan, ja Quinn allekirjoittaa Suomen aseman kultasuosikkina.

– He ovat numero yksi maailmassa. He puolustavat kultaa olympialaisista.

Viimevuotisissa MM-kisoissa Leijonat saavutti hopeaa ja sitä edeltävässä MM-turnauksessa 2019 kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat