Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hummerinvalmistusta 17.2.2001

Julkaistu 04.06.2001 15:04

toim.Sari-Leena Heilanen

Hummereiden keitto-ohje:


2 kpl eläviä hummereita (400-500 g / hummeri)
3 l vettä
80 g suolaa
muutama valkopippuri tai mustapippuri
tillin tai persiljanvarsiaKeitä aineksista liemi hummereille. Lisää hummerit pää edellä yksitellen kiehuvaan veteen, keitä n 18 min. Jäähdytä hummerit liemessään mahdollisimman nopeasti, jos käytät hummerit myöhemmin voit säilyttää niitä liemessään jääkaapissa vaikka yön yli. Keitettyä hummeria voit käyttää moneen eri tarkoitukseen; sellaisenaan esim. rhode-island kastikkeen kera, salaateissa tai kuorrutettuna.

Hummeri thermidor eli kuorrutettu hummeri


2 kpl keitettyjä hummereita, puolitettuna
50 g voita
1 pieni sipuli, silputtuna
cayennepippuria
1 rkl valkoviiniä
1.5 dl Bechamel-kastiketta (valkokastike; voi, vehnäjauho, maito)
2 rkl kermaa
tl tomaattipyreetä
suolaa ja mustapippuria
2 krl raastettua parmesanjuustoa
Irrota lihat pyrstöistä, riko sakset ja irroita lihat.Leikkaa lihat 1 cm paloiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita n 5 min. Lisää hummerinpalat, cayenne ja viini. Kuumenna miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen. Sekoita lämpimän valkokastikkeen joukkoon kerma ja tomaattipuree, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastike hummerin joukkoon ja sekoita hyvin. Aseta hummerinpuolikkaat uunipellille ja täytä kuoret seoksella, ripottele päälle parmesanraastetta ja kuorruta uunin grillissä kunnes kuorrutus saa väriä.

Lisää aiheesta:

Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättääElli, 42, on sairastanut keuhkosyöpää jo 13 vuotta: "Elän puolen vuoden sykleissä"Unilääkärin helppo testi paljastaa, olisiko nenäteipistä hyötyä tavikselleVoimakas orgasmi ilman erektiota – harva tietää, miten se on mahdollistaJoonas Pesonen kirjoitti seksitietokirjan unohdetuille miehille: "Orgasmikuilu kiinni"Onko saunasi turvallinen? Varmista ainakin nämä asiat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 08:30
    Syöpä

    Elli, 42, on sairastanut keuhkosyöpää jo 13 vuotta: "Elän puolen vuoden sykleissä"

  • 06:50
    Unihäiriöt

    Unilääkärin helppo testi paljastaa, olisiko nenäteipistä hyötyä tavikselle

  • Eilen20:45
    Seksi ja parisuhde

    Voimakas orgasmi ilman erektiota – harva tietää, miten se on mahdollista

  • Eilen19:15
    Seksi ja parisuhde

    Joonas Pesonen kirjoitti seksitietokirjan unohdetuille miehille: "Orgasmikuilu kiinni"