Hummerinvalmistusta 17.2.2001

toim.Sari-Leena Heilanen

Hummereiden keitto-ohje:


2 kpl eläviä hummereita (400-500 g / hummeri)
3 l vettä
80 g suolaa
muutama valkopippuri tai mustapippuri
tillin tai persiljanvarsiaKeitä aineksista liemi hummereille. Lisää hummerit pää edellä yksitellen kiehuvaan veteen, keitä n 18 min. Jäähdytä hummerit liemessään mahdollisimman nopeasti, jos käytät hummerit myöhemmin voit säilyttää niitä liemessään jääkaapissa vaikka yön yli. Keitettyä hummeria voit käyttää moneen eri tarkoitukseen; sellaisenaan esim. rhode-island kastikkeen kera, salaateissa tai kuorrutettuna.

Hummeri thermidor eli kuorrutettu hummeri


2 kpl keitettyjä hummereita, puolitettuna
50 g voita
1 pieni sipuli, silputtuna
cayennepippuria
1 rkl valkoviiniä
1.5 dl Bechamel-kastiketta (valkokastike; voi, vehnäjauho, maito)
2 rkl kermaa
tl tomaattipyreetä
suolaa ja mustapippuria
2 krl raastettua parmesanjuustoa
Irrota lihat pyrstöistä, riko sakset ja irroita lihat.Leikkaa lihat 1 cm paloiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita n 5 min. Lisää hummerinpalat, cayenne ja viini. Kuumenna miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen. Sekoita lämpimän valkokastikkeen joukkoon kerma ja tomaattipuree, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastike hummerin joukkoon ja sekoita hyvin. Aseta hummerinpuolikkaat uunipellille ja täytä kuoret seoksella, ripottele päälle parmesanraastetta ja kuorruta uunin grillissä kunnes kuorrutus saa väriä.

Lue myös:

    Uusimmat