Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hummerinvalmistusta 17.2.2001

Julkaistu 04.06.2001 15:04

toim.Sari-Leena Heilanen

Hummereiden keitto-ohje:


2 kpl eläviä hummereita (400-500 g / hummeri)
3 l vettä
80 g suolaa
muutama valkopippuri tai mustapippuri
tillin tai persiljanvarsiaKeitä aineksista liemi hummereille. Lisää hummerit pää edellä yksitellen kiehuvaan veteen, keitä n 18 min. Jäähdytä hummerit liemessään mahdollisimman nopeasti, jos käytät hummerit myöhemmin voit säilyttää niitä liemessään jääkaapissa vaikka yön yli. Keitettyä hummeria voit käyttää moneen eri tarkoitukseen; sellaisenaan esim. rhode-island kastikkeen kera, salaateissa tai kuorrutettuna.

Hummeri thermidor eli kuorrutettu hummeri


2 kpl keitettyjä hummereita, puolitettuna
50 g voita
1 pieni sipuli, silputtuna
cayennepippuria
1 rkl valkoviiniä
1.5 dl Bechamel-kastiketta (valkokastike; voi, vehnäjauho, maito)
2 rkl kermaa
tl tomaattipyreetä
suolaa ja mustapippuria
2 krl raastettua parmesanjuustoa
Irrota lihat pyrstöistä, riko sakset ja irroita lihat.Leikkaa lihat 1 cm paloiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita n 5 min. Lisää hummerinpalat, cayenne ja viini. Kuumenna miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen. Sekoita lämpimän valkokastikkeen joukkoon kerma ja tomaattipuree, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastike hummerin joukkoon ja sekoita hyvin. Aseta hummerinpuolikkaat uunipellille ja täytä kuoret seoksella, ripottele päälle parmesanraastetta ja kuorruta uunin grillissä kunnes kuorrutus saa väriä.

Lisää aiheesta:

"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessäVappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 08:56
    Lifestyle

    Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

  • 06:46
    Näkö

    Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"

  • Eilen19:03
    Onlyfans

    Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä