Mainos

Humaltunut morsian putosi autosta - taksikuskille sakot

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan taksikuljettajan liikenteen vaarantamisesta sakkoihin, kun kuljettaja lähti liikkeelle ja takapenkillä ollut nainen putosi kyydistä.

Tapahtumasta sattuivat vuosi sitten syyskuussa Helsingissä. Kyydin tilanneella hääseurueella oli epätietoisuutta ja erimielisyyksiäkin siitä menisikö morsian taksilla kotiinsa vai hotellille ja kenen kanssa. 

Keskustelu oli kovaäänistäkin. Taksikuski joutui odottamaan 10-15 minuuttia tietoa matkan määränpäästä.

Vahvasti humaltunut morsian istui takapenkille apukuskin puolelle, kun muu seurue kiisteli ulkopuolella. Turvavyö ei ollut kiinni.

Tapahtumien kulusta oli kiistaa, mutta oikeus totesi kuljettajan kiihdyttäneen ja kääntäneen samalla vasemmalle. Nainen putosi ovesta asvaltille.

Taksikuski kertoi naisen seurueen repineen naisen pois autosta ennen liikkeelle lähtöä, mutta oikeus ei pitänyt tätä kertomusta uskottavana.

Asvaltti-ihottumaa

Nainen sai selkäänsä ja kyynärpäihin haavoja ja naarmuja sekä päähän punotusta ja turvotusta. Hääpuku rikkoontui ja vereentyi.

– Humalaisen asiakkaan mahdollisesti joiltakin osin puutteelliset käyttäytymistavat eivät lähtökohtaisesti poista kuljettajan velvollisuutta noudattaa olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi, oikeus totesi.

Kuskia syytettiin myös liikennepaosta, koska hän ei jäänyt paikalle. Tämä syyte hylättiin, koska oikeus piti mahdollisena ja uskottavanakin sitä, ettei kuljettaja huomannut naisen putoamista.

Oikeus piti epätodennäköisenä sitä, että kuski olisi lähtenyt hääpaikalta vain humalassa oleva morsian kyydissään ilman tietoa mihin mentäisiin.

Oikeus tuomitsi 47-vuotiaan miehen kymmeneen päiväsakkoon eli maksamaan 60 euroa. Kuljettaja kertoi tapahtumien takia menettäneensä mahdollisuuden ajaa taksia ja sitä kautta tuloja, mitä oikeus piti lieventävänä seikkana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.