Huipuillakin vaikeaa seiväspaikalla – suomalaiset harmissaan: "Pyöri ihan joka suuntaan"

Kaikki kolme suomalaista karsiutuivat seiväshypyn finaalista yleisurheilun EM-kisoissa. Olosuhteet eivät olleet helpoimmasta päästä, ja osa ennakkosuosikeistakin oli vaikeuksissa.

Urho Kujanpää ja Tommi Holttinen saivat seiväshypyn karsinnassa tulokseksi 545, mikä ei tänään riittänyt finaaliin. Kaksikko oli luonnollisesti pettynyt karsinnan jälkeen.

Eihän se ikinä ole kiva karsiutua. Sen verran harmittaa, Kujanpää sanoi.

Stadio Olimpicon seiväspaikalla vallitsivat hankalat olosuhteet, mutta sen taakse suomalaiset eivät kuitenkaan piiloutuneet.

Tuuli pyöri ihan joka suuntaan paitsi myötäisesti. Ja sadettakin tuli vähän. Kaikennäköistä tuli, mutta ei minua haitannut mitenkään, Kujanpää kommentoi.

– Kaikille se oli sama, kun se oli vastaista tai sivutuulta. Jos nollatuulen sai, oli hyvä. Välillä tuli vettä. Kovatkin kaverit olivat  välillä vaikeuksissa, Holttinen komppasi.

Kaksi ennakolta kovaa hyppääjää karsiutuivat loppukilpailusta. Norjan kuuden metrin mies Sondre Guttormsen jäi suomalaisten tapaan tulokseen 545 ja karsiutui. Puolan maailmanmestari Pawel Wojciechowski pääsi yli vain riman ollessa korkeudessa 525. Tosin hänen kauden parhaansakaan ei ole kuin 550.

Varsinkin Kujanpään ensimmäinen yritys korkeudesta 560 oli täpärällä mennä yli. 

– Olisi ollut tehtävissä, mutta ei vaan osunut. Harmittaa, ettei päässyt finaaliin. Sinne pääsee vaan muutama, ja se on aina tiukka paikka sinne päästä, Kujanpää manasi.

Seuraavaksi keskittyminen alkaa kohti olympialaisia.

Toiset arvokisat tulossa, niin se on tästä eteenpäin se ykköstavoite, Kujanpää suunnittelee.

Myös Juho Alasaari oli suomalaisista mukana. Hän jäi tulokseen 525 ja karsiutui. Finaaliin pääsi mukaan 13 hyppääjää tuloksella 560. Maailmanennätysmies Armand Duplantis tarvitsi vain yhden hypyn karsinnassa, jolla hän selvitti tarvittavan tuloksen 560.

Lue myös:

    Uusimmat