Huippuvalmentaja näreissään SM-liigaan pesiytyneestä tavasta: "Ei saisi olla huijaamista ja tuomareiden kusettamista"

Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei suvaitse jäähyjen kalastelua filmaamalla, mikä on lisääntynyt hänen mielestään SM-liigassa.

Laidan vieressä on menossa normaali kaksinkamppailu. Pelaaja suojaa kiekkoa selkä kohti kaukalon keskustaa, kun vastustaja yrittää horjuttaa häntä pienellä tönäisyllä. Pelaaja huomaa tilaisuutensa tulleen ja heittäytyy jäähän dramaattisesti. Hän luistelee kyyryssä tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon.

Kahden minuutin rangaistus, ylivoimalla maali ja kädet pystyyn.

Valitettavan tuttu tilanne SM-liigassa tätä nykyä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei sulata pelaajien tahallista kaatuilua. Hän on sitä mieltä, että filmauksia pitäisi tarkastella pelin jälkeenkin videolta ja langettaa rangaistuksia Ruotsin SHL:n tapaan.

– Peli ei saisi olla huijaamista ja tuomareiden kusettamista. Haluaisin kaukaloihin vahvempia ja paremmin pystyssä pysyviä pelaajia, joilla olisi sitten mahdollisuuksia pärjätä kansainvälisissäkin peleissä, Virta sanoi MTV Urheilulle.

– Olen tosi ylpeä siitä, että meillä on Westerholmin veljesten (Pathrik ja Ponthus) ja Jonne Tammelan kaltaisia pelaajia, jotka eivät todellakaan kaatuile ja hypi kaukalossa.

Pelaajayhdistyksen otettava listalle

Virran mielestä pelaajayhdistyksen tulisi ottaa filmaus puheeksi tuomareiden kanssa. Valmentajia ei hänen mielestään tarvitse siihen keskusteluun ottaa mukaan.

– Valmentajia nyt syytetään nykyään joka asiasta muutenkin, Virta heitti.

Varsinkin päähän kohdistuneet taklaukset ovat olleet kovan tarkkailun kohteena tällä kaudella. Filmataanko jopa pääosumissa?

– Ihan sitä en sentään ole huomannut. Se on jo kauhuskenaario, jos siihen mennään.

Virta allekirjoittaa ajatuksen, että hänen oman pelaajauransa aikoihin 1990-luvulla omatkin pelaajat hyljeksivät pelaajia, jotka syyllistyivät filmauksiin.

– Ei joltain Kuusiston Maukalta (Jarmo) tullut taputuksia, jos kalasti jäähyn.  

Lue myös:

    Uusimmat