Mainos

Huippukapellimestarit palasivat soittajiksi - liput kaupaksi 18 sekunnissa

Kapellimestari Okko Kamu keksi hullun ideansa kaksi vuotta sitten: palauttaa huippukapellimestarit orkesterisoittajiksi. Yllättäen siitä innostuivat muutkin.

– Kukaan ei kieltäytynyt kutsusta, kertoo Anna Aminoff, - kaikki lähtivät vimmatusti harjoittelemaan omia instrumenttejaan ja täällä he nyt ovat Ruovedellä Pekkalan kartanossa.

Monet eivät ole soittaneet alkuperäistä instrumenttiaan vuosiin. Julkinen konsertti ja vieläpä kovimpien kilpailijoiden kanssa aiheutti paineita. Joku hankki peräti uuden soittimen tätä varten.

Aminoffien sukukartanon hevostalli ja kamarit kaikuvat soittoa ja välillä kiivastakin keskustelua musiikin tulkinnoista. Tähtien kohtaamisessa on sähköä, kaikki ovat tottuneet olemaan ainoita mestareita, nyt heitä on tusina.

Tämä on tiettävästi maailman ensimmäinen kapellimestareiden orkesteri, nimeksi tuli tietysti Okko ja kamut.

Viulua soittavat Kamun lisäksi Jukka-Pekka Saraste,John Storgårds, Pietari Inkinen, alttoviulua Sakari Oramo ja Jan Söderblom, selloa Susanna Mälkki, Hannu Lintu ja Samuli Kokko sekä pianoa Leif Segerstam ja Ralf Gothóni. Vain Esa-Pekka Salonen joutui kiireiden takia perumaan tulonsa. Muut sovittivat konserttinsa maailmalla ja lomansa Ruoveden musiikkijuhlien mukaan.

Liput myytiin 18 sekunnissa

Musiikkia! Ruovesi järjestää konserttisarjan nyt kuudetta kertaa. - Ilmoitimme netissä etukäteen milloin liput tulevat myyntiin, kertoo Anna Aminoff, - sitten ne menivät ennätysajassa, 18 sekunnissa ja ostajia olisi ollut useita satoja enemmän kuin tallin ja kirkon konsertteihin mahtuu.

Ohjelmistossa on Mendelssohnin lisäksi Leif Segerstamin tätä varten säveltämä teos; maailman kantaesitys on Ruoveden kirkossa sunnuntai-iltana 3. heinäkuuta.

Vaikka tulkinnoista saatetaan olla eri mieltä, osallistujat kiittelevät yhteissoittoa opettavaksi. - Imemme koko ajan vaikutteita toisiltamme, kertoo Okko Kamu.

- Tällainen musiikin keskustelu on parasta kehittämistä, vakuuttaa Ralf Gothóni. Hän ilmoittautui soittajaksi ensi vuodelle, jos Kamu-Aminoffin pariskunta päättääkin tehdä tästä tradition.

Katso Merja Sundströmin raportti Ruovedeltä (Kymmenen uutiset 1.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.