Huippujuoksija lyyhistyi kesken kilpailun EM-kisoissa – nyt tuli pysäyttävä diagnoosi

Iso-Britannian huippujuoksija Jessica Warner-Judd, 29, lyyhistyi kesken Rooman EM-kilpailujen 10 000 metrin. Nyt hän on saanut diagnoosin epilepsiasta.

Tällä kaudella Euroopan tilaston 10 000 metrillä kuudentena olevalla Warner-Juddilla meno näytti olevan vaikeaa jo aiemmin ennen lyyhistymistä. Hän oli ollut alussa mitalitaistossa mukana, mutta putosi lopulta rajusti matkasta. Warner-Judd putosi maahan vain 600 metriä ennen maalia ja alkoi sätkimään hallitsemattomasti.

Hoitohenkilökunta kiirehti nopeasti paikalle ja hänet kannettiin paareilla pois stadionilta ja kuljetettiin lopulta sairaalaan. Nyt Warner-Judd on avautunut tapahtuneesta sosiaalisessa mediassa.

– Sitä on vaikea selittää, mutta jokin tuntui oudolta koko päivän ajan. En muista hirveästi itse kisasta, mutta noin kolmen kilometrin jälkeen päätäni alkoi koskea. Jatkoin siitä huolimatta. Kun oli jäljellä 600 metriä, niin sain kohtauksen ja lääkäriteltassa tuli toinen kohtaus. Sen jälkeen minut rauhoitettiin ja vietiin sairaalaan. Viime kuukaudet ovat olleet uskomattoman vaikeita ja kaikki on nyt huipentunut siihen, että minulla on alustavasti diagnosoitu epilepsia, Warner-Judd kirjoitti X:ssä.

Warner-Juddille sattui vastaavanlainen kohtaus maaliskuussa kisatussa 10 000 metrin kilpailussa Yhdysvalloissa. Hän kävi läpi sen jälkeen terveystarkastuksen, jossa todettiin, että kaikki arvot olivat normaalilla tasolla. Warner-Judd toivoo, ettei diagnoosi estä häntä kilpailemasta tulevaisuudessa.

– En tiedä, mitä tämä merkitsee tulevaisuudelleni, mutta olen varma päätöksestäni, etten anna tämän estää minua, Warner-Judd totesi.

Warner-Judd oli viime vuoden MM-kisoissa 10 000 metrillä kahdeksas. Hän on saavuttanut useita nuorten arvokisamitaleja yleisurheilun 800 metrillä sekä maastojuoksussa.

 

Lue myös:

    Uusimmat