Huijarikerääjät kiinni Ylivieskassa - rahaa kerätty ilman lupia

Jokilaakson poliisi keskeytti Ylivieskassa puolen päivän jälkeen Oulun seudulta tulleen kolmikon rahankeräyksen. MTV3:n selvityksen mukaan oululaisen yhdistyksen nimissä on kerätty rahaa vähävaraisille lapsille vuosien ajan. Kyseisellä yhdistyksellä on ollut keräyslupa aikaisemmin vuosille 2007 – 2009, mutta sen jälkeen lupaa ei ole uusittu. Poliisihallinnon, Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ja paikallispoliisin mukaan yhdistyksellä ei ole ollut rahankeräyslupaa tämän jälkeen.

Lupa-aikana rahaa tilitettiin yhdistyksen tilille vajaat 100 000 euroa.

Tämän jälkeen yhdistyksen nimissä on tehty keräystä säännöllisesti ilman lupaa vielä tähän päivään saakka.

Yhdistyksestä kiistetään ilmi tuodut väärinkäytökset.

Viranomaiset vahvistavat

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan yhdistyksen nimissä varoja kerännyt kolmikko, kaksi miestä ja yksi nainen otettiin kiinni omatoimisesti väärennettyjen rahankeräyslupien vuoksi Ylivieskassa.

Yhdistyksen edustajien mukaan rahaa ei ole kerätty lipaskeräyksinä vaan jäsenmaksuina.

Kauppojen edustoilla ympäri Suomea

Rahaa on kerätty lähinnä suurten kauppakeskusten edustoilla eri puolella Suomea. Yhdistyksen mukaan rahaa ei ole kerätty joka puolella Suomea, eikä keräys ole ollut säännöllistä.

Välillä keräys on ollut silmiinpistävän tunkeilevaa ja röyhkeä. Tänään kolmikko esiintyi kauppojen edustoilla Ylivieskassa hyväntekeväisyysjärjestön nimissä ja ehti kerätä hyväntahtoisten kansalaisten varoja muutama sata euroa. Poliisi otti haltuunsa laittomasti kerätyt varat.

Poliisi pyytää kansalaisia kohtuudella varmistamaan keille lahjoituksensa antavat.

Lue myös:

    Uusimmat