Huhupuheille vastaus: Oliko Rauman telakalla työssä Turussa karanteeniin asetettuja henkilöitä? "Näyttöä ei ole – täysin ei voi poissulkea"

6:14
MTV vieraili Rauman telakalla tiedustelemassa, miten koronavirusrypäs sai alkunsa – katso MTV Uutiset Liven lähetys tästä.

MTV Uutiset vieraili tänään Raumalla, jossa telakalla on todettu tähän mennessä peräti 237 koronavirustartuntaa. Rauman sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Satu Helin otti kantaa huhupuheisiin, joiden mukaan Rauman telakalla olisi työskennellyt henkilöitä, jotka oli Turun telakalla asetettu karanteeniin. 

Esimerkiksi Osmo Soininvaara on Twitterissä esittänyt väitteen, että kunnat olisivat jättäneet kertomatta toisilleen karanteeneista. 

Tällaiset väitteet tyrmättiin eilen MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Me emme ole sitä erityisemmin selvittäneet, mutta joissakin kokouksissa, missä itse en ole ollut mukana, tämä on ollut esillä, kertoo Satu Helin MTV Uutisille.

Hänen mukaansa Rauma ja Turku ovat yleisesti ottaen samaa työssäkäyntialuetta.

– On ymmärrettävää, että siellä voi olla samoja alihankintayrityksiä, mutta mitään sellaista näyttöä meillä ei ole (karanteeneihin aiemmin asetetuista henkilöistä).

– Tiedämme kuitenkin sen, että ihmisillä on tuttavia ja kyllähän tämä työssäkäyntialue Turun ja Rauman alueella on ihan yhtenäistä työssäkäyntialuetta. Niin eihän sitä voi poissulkea täysin, Helin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja