Mainos

Huhumylly Soneran ympärillä kiihtyy

Huhut Soneran ja Telian yhdistymisestä kiihtyvät. MTV:n uutisten tietojen mukaan yhtiöiden fuusiokeskustelut olisivat viittä vaille valmiit. Samaan aikaan Soneran hallituksen puheenjohtaja kiistää kaikki huhut jyrkästi.

Soneran ja Telian yhdistymisestä on huhuttu jo pitkään. MTV:n uutisten tietojen mukaan yhtiöiden fuusiokeskustelut olisivat viittä vaille valmiit. MTV:n uutisten tietojen mukaan yhtiöt olisivat myös sopineet fuusioon liittyvästä osakkeiden vaihtosuhteista - noin kaksi Soneran osaketta vastaisi yhtä Telian osaketta.

Soneran hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikka kiistää ehdottomasti kaikki Soneran ja Telian yhdistymiseen liittyvät huhut.

-Asiassa ei ole kommentoitavaa, koska mitään ei ole tapahtumassa, Hintikka sanoo MTV:n uutisille.

Hintikka myöntää itsekin kuullensa huhun Telian ja Soneran osakkeiden vaihtosuhteista, mutta kiistää sen ehdottomasti. Tilanteeseen tuo oman sävynsä se, että samaan aikaan useat MTV:n uutisten lähteet kertovat Telian ja Soneran keskustelleen fuusiokaavailuista jo usean kuukauden ajan.

Fuusiohuhut ovat nostaneet Soneran osakekurssia Helsingin pörssissä. Kello 18 aikaan Soneran kurssi oli noin 10 % eilistä korkeammalla.

Huhuja myös Ruotsissa

Telia

Soneran ja Telian yhdistymishuhut vellovat kuumina myös Ruotsissa. Myös ruotsalaisen Dagens Industri -lehden mukaan Telian ja Soneran fuusio on enää muodollisuuksia vaille valmis. Lehden mukaan 9 kuukautta kestäneet fuusiokeskustelut ovat kuitenkin olleet erittäin vaikeat.

Dagens Industrien lainaamat nimettömät lähteet kertovat, että Telia ei haluaisi sitoutua Soneran riskipitoisiin kolmannen sukupolven tietoliikennehankkeisiin. Telialla itsellään ei ole 3 G -sitoumuksia ja yhtiö pelkää niiden tulevan kalliiksi.

Yhden vaikeuden neuvotteluihin on tuonut se, että Sonera on voimakkaasti velkaantunut yhtiö. Sen sijaan Telian velkaantumisaste on Euroopan teleoperaattoreiden alhaisimpia. Tämä on tehnyt kauppahinnan määrittämisen vaikeaksi, kirjoittaa Dagens Industri.

Seuraavaksi Telian olisi aikomus fuusioitua tanskalaisen Tele Danmarkin kanssa. Nämä samaan aikaan Sonera-keskustelujen kanssa käydyt tunnustelut olisivat olleet helpommat. TDC-kaupan hinnaksi tulee Financial Timesin mukaan 80-100 miljardia kruunua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.