Mainos

Huhtasaari on Halla-ahon oikea käsi ja äänikuningatar Porista

3:10

Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Laura Huhtasaari, 38, valittiin puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ehdotuksesta.

Laura Huhtasaari kertoi heinäkuussa harkitsevansa presidentinvaaliehdokkuutta.

– Tarkoituksenani on viedä perussuomalaista ilosanomaa eteenpäin. En ajattele ehdokkuutta henkilökohtaisesti, vaan tekisin sen perussuomalaisten ja Suomen takia, hän kertoi Maaseudun Tulevaisuudessa.

Huhtasaari on edustanut perussuomalaisten maahanmuuttovastaista siipeä, ja hän kannatti puolueen puheenjohtajaksi Halla-ahoa. Hän on kritisoinut kovin sanoin puolueesta irtautuneita ja Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyneitä edustajia ja kutsunut heitä muun muassa selkäänpuukottajiksi.

Huhtasaari on puhunut muun muassa EU:sta ja eurosta eroamisen puolesta. Huhtasaari otti Yhdysvaltain presidentinvaalien alla vahvasti kantaa sittemmin valitun presidentin Donald Trumpin puolesta.

Huhtasaari on vastustanut tasa-arvoista avioliittoa ja eutanasiaa.

"Räväkkä persoona on usein suorasukainen"

Tämän vuoden kuntavaaleissa Huhtasaari sai 2 566 ääntä. Hän oli koko vaalipiirin suosituin ja nousi Satakunnan Kansan mukaan Porin kaikkien aikojen ääniharavaksi. Hän on myös Porin kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja.

Huhtasaari on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, ja hän on työskennellyt aiemmin erityisopettajana. Hän on naimisissa, ja parilla on kaksi lasta.

Huhtasaari on aiemmin kohahduttanut muun muassa kommenteillaan evoluutiosta ja ihmisoikeuksista. Vuonna 2015 hän tviittasi, että ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja. Asiasta syntyi kohu, minkä seurauksena Huhtasaari tarkensi, ettei ollut tarkoittanut sitä, etteivät ihmisoikeudet kuulu kaikille ihmisille.

Samana vuonna Huhtasaari oli myrskyn silmässä, kun hän kyseenalaisti evoluution olemassaolon Facebook-kommentissaan. Myöhemmin hän kommentoi asiaa blogissaan kirjoittamalla:

– Räväkkä persoona on usein suorasukainen. Minä olen räväkkä.

Vuonna 2015 uutisoitiin Huhtasaaren olevan jäsenenä rasistisessa Facebook-ryhmässä. Huhtasaari kiisti liittyneensä ryhmään itse. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.