HS: Romutuspalkkiosekoilu maksanut valtiolle jo pitkän pennin – kymmenet suomalaiset odottavat yhä rahojaan

Sadat romuttivat useita autoja romutuspalkkion toivossa, mutta korvauksia sai vain yksi – ketkä ovat oikeutettuja palkkion saamiseen? 5:25
Sadat suomalaiset romuttivat useita autojaan muhkean palkkion toivossa, mutta rahaa saakin vain yhdestä. Mitä ihmettä, Traficom?

Helsingin Sanomien tietojen mukaan valtaosa romutuspalkkiosopan seurauksena haetuista korvauksista on käsitelty. Kymmenet suomalaiset kuitenkin odottavat heille luvattuja korvauksia edelleen.

Viime vuoden lopulla käynnistynyt uusi romutuspalkkiokampanja joutui nopeasti kohun keskelle.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin virheellisen ohjeistuksen seurauksena monet romuttivat lukuisia ajoneuvojaan kuvitellen saavansa niistä kaikista korvauksen. Laissa ei nimittäin oltu määritelty sitä, kuinka monta romutuspalkkiota yksi hakija voi saada.

Virasto huomasi virheensä ja muutti ohjeistustaan niin, että palkkio maksetaan vain yhdestä romutetusta ajoneuvosta per hakija.

Tässä vaiheessa niin sanottuja niputushakemuksia oli kuitenkin tullut jo yli sata.

Vaikka ohjeistus muuttuikin, luvattiin useampia autoja hyvässä uskossa romuttaneille korvauksia Valtiokonttorin kirstusta.

HS: 1,5 miljoonaa euroa jo maksettu

Helsingin Sanomien mukaan Valtiokonttori on vastaanottanut 144 romutuspalkkioihin liittyvää korvaushakemusta. Niputushakemuksia tehtiin yhteensä 323.

Korvaushakemuksista 107 on ratkaistu, loput 37 odottavat vielä käsittelyä ja mahdollisten korvausten maksamista. Korvauksia Valtiokonttori on maksanut tähän mennessä jo noin 1,5 miljoonaa euroa.

Romutuspalkkioista valtaosa on käytetty uuden vähäpäästöisen auton sijaan sähköavusteisen polkupyörän hankintaan.

Lue myös:

    Uusimmat