HS: Rahanpesua torjuva Fiva ei ole aloittanut yhtäkään tarkastusta tänä vuonna – työntekijöiden määrä on kuitenkin kasvanut vauhdilla

Suomen finanssivalvoja ei ole aloittanut kuluvana vuonna yhtäkään tarkastusta liittyen rahanpesun tai terrorismin rahoittamisen estämiseen rahalaitoksissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomat teki Finanssivalvonnalle (Fiva) tietopyynnön, jonka perusteella selvisi, että viime vuonna tarkastuksia aloitettiin yksi. Vuonna 2019 aloitettuja tarkastuksia oli kolme ja vuonna 2018 yksi.

Tarkastukset ovat HS:n mukaan yksi Fivan strateginen painopiste. Tämä näkyy myös työntekijöiden määrässä. Tällä hetkellä rahanpesun estämistehtävissä työskentelee kaksinkertainen määrä ihmisiä vuoteen 2018 verrattuna. Vuodesta 2014 työntekijöiden määrä on viisinkertaistunut. Toimistossa on tällä hetkellä töissä 11 henkilöä.

Fiva seuraa, että pankkien rahanpesun torjunta on riittävän tehokasta ja lainmukaista. Käytännössä Fivan pitää katsoa, että pankit tekevät ilmoituksia riittävän alhaisella kynnyksellä keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskukselle, HS kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja