Mainos

HS: Poliisiylijohtaja arvostelee kaksoissurmaajan paon salailua

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero arvostelee päivän Helsingin Sanomissa poliisin tapaa käsitellä kaksoissurmaaja Terhi Tervashongan pakoa.

Kanta-Hämeen poliisi kertoi paon ilmettyä, että se ei aio aktiivisesti etisä Tervashonkaa. Paateron mielestä poliisin lausunto on vähättelevä.

– On kummallinen tilanne, jos poliisi kertoo yleisölle, että sitä ei kiinnosta kiinniotto. Tässä tapauksessa oli kyse kahden henkirikoksen tekijästä. Olivat arviot vaarallisuusasteesta mitä tahansa, poliisin pitää olla aktiivinen, Paatero jyrähtää lehdessä.

Tervashongan pako tuli julkisuuteen tiistaina Ilta-Sanomien toimesta. Paateron mielestä poliisin olisi pitänyt tiedottaa tästä itse.

Toista viikkoa avovankilasta karkumatkalla ollut Tervashonka jäi kiinni eilen aamulla Pälkäneellä. Hänet tuomittiin vuonna 1999 vankeuteen paloittelusurmasta kahdeksaksi ja puoleksi vuodeksi. Ensikertalaisena hän istui tuomiosta puolet ja vapautui ehdonalaiseen vuonna 2003.

Vuonna 2007 hänet tuomittiin vesurilla tehdystä taposta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Tervashonka siirrettiin viime keväänä avovankilaan, josta hänen piti vapautua ensi keväänä. Luvattoman poistumisen takia hän joutuu takaisin suljettuun vankilaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.