HS: Poliisijohtoa varoitettiin Aarnion yhteyksistä alamaailmaan jo vuosia sitten

Poliisin ylijohtoa ja Helsingin poliisin johtoa varoitettiin Jari Aarnion yhteyksistä alamaailmaan jo vuosia sitten, Helsingin Sanomat kertoi maanantaina.

Lehden mukaan huumepoliisia johtaneen Aarnion ja rikollispomo Keijo Vilhusen yhteydet nousivat esiin huumepoliisien ensimmäisessä virkarikostutkinnassa vuonna 2007.

HS kertoo, että valtionsyyttäjänä ja poliisirikostutkinnanjohtajana toiminut Ari-Pekka Koivisto varoitti asiasta Helsingin poliisipäällikköä sekä kirjallisesti että suullisesti.

HS perustaa tietonsa Koiviston vuonna 2009 tekemään päätökseen, josta ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa. Koivisto totesi kirjallisessa päätöksessä, että alustavissa selvityksissä oli tullut esiin "hälyttäviä asioita".

Koivisto kertoi lehdelle, että oli kertonut asiasta Helsingin silloiselle poliisikomentajalle Jukka Riikoselle henkilökohtaisesti jo ennen päätöksen antamista. Sen lisäksi hän lähetti päätöksen tiedoksi Riikoselle.

– Jukka on tullut minulta tietämään, että muiden poliisimiesten mukaan Aarnion ja Vilhusen väleissä on jotain outoa, Koivisto sanoi HS:lle.

Päätös lähetettiin myös sisäministeriön poliisiosastolle ja oikeuskanslerinvirastoon.

Poliisin nykyjohto ei kommentoi 

Riikonen sanoo lehdelle, ettei muista Koiviston kertoneen Aarnion ja Vilhusen yhteydenpidosta tai nähneensä kirjallista päätöstä.

Päätöstä eivät muista nähneensä myöskään HS:n haastattelema silloinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero tai poliisin ylijohdossa tuolloin työskennellyt, keskusrikospoliisin nykyinen päällikkö Robin Lardot.

Helsingin poliisin johdosta ei maanantaina haluttu kommentoida asiaa.

– Poliisilaitoksen johdossa olevat eivät ole olleet tuolloin sellaisissa tehtävissä, jotta tietoa olisi tullut heille, kertoi Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja Juha Hakola STT:lle sähköpostitse.

Vilhunen on United Brotherhood -liivijengin entinen pomo. Joulukuussa hänet tuomittiin käräjillä Aarnion kumppanina huumebisneksissä 10 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huumerikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat