Mainos

HS: Poliisi unohti koulupojan pahoinpitelyn tutkinnan vuosiksi – juttu ehti vanhentua

Koulupojan pahoinpitely koulussa unohtui vuosiksi poliisin pöydälle niin, että sen syyteoikeus ehti vanhentua. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat. Itä-Uudenmaan poliisin rikosylikonstaapeli on saanut asiasta huomautuksen.

Pahoinpitely tapahtui vuonna 2008. Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan 15-vuotias poika oli käynyt toisen saman ikäisen pojan päälle koulussa. Hyökkääjä potkaisi uhrinsa kipsissä ollutta jalkaa ja hyppäsi sen jälkeen maahan kaatuneen uhrin päälle. Uhrin solisluu oli murtunut. Solisluuvamma leikattiin runsaan viikon kuluttua tapahtumasta.

Asiasta tehtiin heti rikosilmoitus. Uhri muistaa, että hänet kuulusteltiin noin kuukauden sisällä tapahtumista. Kuulustelua ei kuitenkaan koskaan löydetty.

Poliisissa havahduttiin pari vuotta sitten siihen, ettei juttu ollut siirtynyt syyttäjälle, vaikka järjestelmään oli näin merkitty. Juttua alettiin tutkia uudelleen. Noin vuoden päästä poliisi oli saanut kuulusteltua kaikki osapuolet.

Kuulustelujen jälkeen poliisi huomasi jutun vanhentuneen. Pahoinpitely vanhenee viidessä vuodessa. Jutun tutkinta lopetettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.