Alakoulun rehtori sai sakot pahoinpideltyään 11-vuotiaan koulupojan Kuopiossa

Kuopiolaiskoulun rehtori tuomittiin koulupojan pahoinpitelystä.

Rikos sattui syyskuussa 2019. Rehtori oli tarttunut 11-vuotiasta poikaa koulun pihamaalla niskasta ja käsivarsista, painoi pojan rehtorin huoneessa ovea vasten ja tönäisi vasten tuolia. Teot aiheuttivat pojalle mustelmia.

Mies kiisti syytteet. Rehtorin mukaan hän oli torunut poikaa, joka oli pyöräillyt koulun pihassa, jossa pyöräily oli kielletty. Poika oli rehtorin mukaan vastannut asiattomalla kielenkäytöllä, jolloin pojalle muistutettiin viimeksi viime viikolla saadusta jälki-istunnosta aiempaan haistatteluun liittyen. Tämän jälkeen mentiin miehen mukaan rehtorin huoneeseen ja soitettiin lapsen äidille. Mitään voimakeinoja ei miehen mukaan käytetty.

Oikeudessa todisteina nähtiin kuvat pojan mustelmista ja kuultiin pojan lisäksi tämän tilanteen nähneitä koulutovereita ja paikalle tapahtuneen jälkeen saapunutta äitiä, jotka kertoivat tapahtumista eri tavoin kuin rehtori. Oikeus arvioi, että rikoksesta ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Vuonna 1959 syntynyt rehtori tuomittiin pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakon rangaistukseen. Tämä tarkoittaa hänen tuloillaan 1880 euron seuraamusta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan pojalle 200 euron korvaus tilapäisestä haitasta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Opettajat kritisoivat koulujen ja lastensuojelun välistä tiedonkulkua 2:15
Opettajien mukaan tiedonkulku koulujen ja lastensuojelun välillä ei toimi. Katso uutisjuttumme helmikuulta.

Lue myös:

    Uusimmat