HS: Oikeuskansleri selvittää, onko kaksi ministeriötä rikkonut perustuslakia EU-asioissa

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti selvittää oma-aloitteisesti, ovatko valtiovarainministeriö ja sisäministeriö rikkoneet perustuslakia.

Kaikissa kolmessa tapauksessa on kyse eduskunnan tiedonsaannista Euroopan unionin asioista, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Valtiovarainministeriö ei ole kahdessa tapauksessa saattanut EU:n ehdotuksia lainkaan valtioneuvoston yleisistunnon käsiteltäväksi vaan lähettänyt ne suoraan eduskuntaan.

Yleisistunnossa kaikilla ministereillä olisi mahdollisuus ottaa kantaa ehdotuksiin ja oikeuskanslerinvirasto voisi tarkistaa niiden lainmukaisuuden.

Valtiovarainministeriön tapauksissa on kyse myös siitä, että tietojen antaminen eduskunnalle on viivästynyt. Sisäministeriön tapauksessa on kyse vain eduskunnan informoinnin viivästymisestä, eikä siis valtioneuvoston yleisistunnon ohittamisesta, HS kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.