HS: Nuoret miehet huijanneet satoja Huuto.netissä

Nuorten miesten joukon epäillään huijanneen satoja suomalaisia nettihuutokaupassa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Poliisin mukaan miehet käyttivät hyväkseen verkkoon vuodettuja salasanoja. Niiden avulla he pääsivät käsiksi ainakin 150:een Huuto.net-sivuston käyttäjätiliin viime ja tänä vuonna.

Poliisin arvion mukaan miehet saivat tyhjän myymisestä saaliikseen noin 150 000 euroa rahaa. Huijaus onnistui, koska Huuto.netin asiakkaat luulivat asioivansa luotettavien myyjien kanssa.

Keskusrikospoliisi kertoo lehdelle, että tapaus on ensimmäinen iso rikossarja, jossa on hyödynnetty viime syksynä alkaneita tietovuotoja. Huuto.net-sivuston päätoimittaja Tapio Luoto korostaa lehdessä, että nettihuutokaupan järjestelmiin ei ole hakkeroitu. Salasanat on saatu selville siksi, että ihmiset ovat käyttäneet samoja tunnuksia muilla tietomurron kohteeksi joutuneilla sivustoilla.

Jutun epäillyt ovat pääkaupunkiseudulla asuvia 18-22-vuotiaita miehiä. Jutussa on kaksi tai kolme päätekijää sekä noin 15 muuta epäiltyä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat