Nooralotta Nezirin kausi ohi vain hetki Tokion olympiavalinnan jälkeen

2:32
Suomen olympiajoukkue on silausta vaille valmis – huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kommentoi viimeisiä valintoja viime viikolla

Aitajuoksija Nooralotta Nezirin kausi on päättynyt harjoituksissa tulleeseen takareisivammaan.

Nezirin oli tarkoitus kilpailla heinäkuun lopussa käynnistyvissä Tokion olympiakisoissa, joihin hänet valittiin viimeisenä ilmoittamispäivänä viime viikolla.

Loukkaantuminen tapahtui niin ikään viime viikolla. Aitajuoksuharjoituksissa tullut vamma vasemmassa takareidessä paljastui magneettikuvauksessa pieneksi lihasrevähtymäksi.

–  Kokeilin lauantaina, että miltä jalka tuntuu, mutta se nappasi heti uudestaan kiinni. Todettiin valmentajani Petteri Jousteen kanssa, että kun olin juuri päässyt selkävamman jälkeen kuntoon ja kisoihin, ei kannata ottaa riskiä, että yritän kilpailla. Se voisi johtaa isoon revähdykseen, Neziri kertoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Maaliskuussa EM-hallikisoissa Puolassa niukasti neljänneksi jäänyt Neziri kärsi loukkaantumisista jo keväällä, kun hänen alaselästään paljastui huhtikuussa rasitusmurtuma. Aituri uskoo, että vammoilla on yhteys toisiinsa. 

Neziri sai jo kuntoutettua selkänsä ja juoksi puolitoista viikkoa sitten Vaasassa ajan 13,11.

– Vähän ennen Vaasan kilpailua alkoi näyttää hyvältä. Kilpailustakin jäi tunne, että kunto kohenee ja ollaan menossa Tokioon, mutta viime viikon maanantain harjoituksessa keho sanoi sopimuksen irti, Neziri harmittelee.

– Olin sen jälkeen yhteydessä Olympiakomiteaan ja Suomen Urheiluliittoon ja kävin kaiken heidän kanssaan läpi. 

Nezirin kauden päättymisestä loukkaantumiseen uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja