Mainos

Sanoman hallitus haluaa Helsingin Sanomilta selvityksen tiedustelu-uutisoinnista: "Selvitämme miten toimituksen prosessi on toiminut"

Sanoman hallitus on pyytänyt Helsingin Sanomilta selvityksen tiedustelu-uutisoinnin journalistisesta prosessista.

Helsingin Sanomien lauantaina julkaistu artikkeli Viestikoekeskuksesta ja sen tehtävistä uuden tiedustelulain tullessa voimaan on herättänyt voimakasta keskustelua. Artikkelin lähteenä oli käytetty salaisiksi luokiteltuja dokumentteja.

Keskusrikospoliisi ilmoitti jo eilen, että se on käynnistänyt esitutkinnan turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja ilmaisemisesta julkisuudessa. Myös Helsingin Sanomien toiminta on esitutkinnan kohteena.

Sanoman hallitus on pyytänyt Helsingin Sanomien vastaavalta päätoimittajalta Kaius Niemeltä selvityksen artikkeliin liittyvästä journalistisesta prosessista.

Sanoman hallituksen sunnuntai-iltana lähettämän tiedotteen mukaan kyse on normaalista käytännöstä vastaavissa tilanteissa. Selvitys valmistuu lähipäivinä ja selvityksessä voidaan käyttää myös ulkoisia asiantuntijoita.

– Yhtiössämme on vakiintuneet periaatteet, joiden pohjalta hallitus on käynnistänyt selvityksen. Selvitämme, miten toimituksen prosessi on toiminut, ja miten sitä voidaan mahdollisesti parantaa ilman, että lähdesuoja ja toimituksen riippumattomuus vaarantuvat, Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.