Mainos

HS korjaa uutistaan: Veromenetykset sittenkin pienempiä

Helsingin Sanomat kirjoittaa verkkosivuillaan, että valtion verotulojen menetykset yritysten siirtohinnoittelun takia ovat sittenkin pienemmät kuin mitä lehti uutisoi keskiviikkona.

Lehti kertoi siirtohinnoittelun syövän vuosittain 1,6 miljardia euroa verotuloja. Lehden mukaan menetykset ovat todellisuudessa kuitenkin vain noin 320 miljoonaa euroa vuodessa.

1,6 miljardin summa oli otettu eduskunnan tarkastusvaliokunnan mietinnöstä, jossa käsitellään valtion tilinpäätöskertomusta vuodelta 2011.

Summa olikin todellisuudessa viiden vuoden laskennallinen arvio. Aikarajaus ei lehden mukaan käynyt ilmi mietinnöstä. Asia paljastui, kun lukuihin herättiin verohallinnossa.

Siirtohinnoittelun eli yritysten sisäisen laskutuksen avulla yritykset voivat siirtää tulojaan matalamman verotuksen maihin. Yritys saattaa heikentää tulostaan keinotekoisesti esimerkiksi siten, että Suomessa toimiva tytäryhtiö saa korkealla korolla lainaa emoyhtiöltä, vaikka se ei olisi tarpeen. Kun yhtiön tulos Suomessa painuu tappiolle tai nollaan, sen ei tarvitse maksaa Suomeen yhteisöveroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.