HS: Huutoa, mölinää ja perustuslain vastaista puhetta – eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen on saanut tarpeekseen kansanedustajien käytöksestä istuntosalissa

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) on kypsynyt kansanedustajien käytöksestä istustosalissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Haatainen on huolissaan siitä, rikkovatko kansanedustajat perustuslaissa kansanedustajilta vaadittua vakaata ja arvokasta esiintymistä, jossa ei loukata toista henkilöä. Kansanedustajilla on oikeus puhua vapaasti eduskunnassa.

– Tässä eduskunnassa puhetyyli on muuttunut. Puheet ovat koventuneet ja äänenpainot voimistuneet, Haatainen sanoo HS:ssä.

Haastattelussa Haatainen kertoo joutuneensa toistuvasti huomauttamaan kansanedustajia metelöinnistä. Hän kertoo myös puhemiehistön saaneen kansalaisilta paljon palautetta kansanedustajien huonosta käytöksestä.

– Toivon, että salissa puhuttaisiin asioista. Saa perustella, väitellä ja argumentoida. Saa kiihtyäkin, mutta pitää silti olla asiallinen, varapuhemies sanoo.

Haatainen kertoo myös haastattelussa olevansa sitä mieltä, että perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpään eduskunnassa tekemä vieraslajien ja maahanmuuttajien rinnastaminen oli sopimatonta ja vastoin perustuslain määritelmää.

– Onhan tämä asia ihan päivänselvä, Haatainen toteaa Helsingin Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat