HS: Game of Thrones -tähti Aku Louhimiehen draamasarjaan

Ohjaaja Aku Louhimies on kiinnittänyt Rebellion-tv-sarjaansa Game of Thrones -sarjasta tutun näyttelijän.

Aku Louhimiehen ohjaaman Rebellion (Kapina) -televisiosarjan kuvaukset alkavat Irlannissa ensi viikolla. Kyseessä on yksi Irlannin kaikkien aikojen suurimmista draamasarjoista.

Ensi vuodeksi valmistuva sarja kertoo Irlannin tasavallan väkivaltaisista syntyvaiheista vuonna 1916 ja sen tuottaa Irlannin yleisradio RTÉ.

Helsingin Sanomien mukaan viimeisin näyttelijäkiinnitys sarjaan on Game of Thrones -sarjassa näytellyt Michelle Fairley. Fairley on nähty myös Kiefer Sutherlandin tähdittämässä 24-sarjassa.

– Olen kieltämättä innoissani. On huikea luottamuksen osoitus päästä ohjaamaan näin merkittävää tarinaa. Tämä on minulle ensimmäinen merkittävä kansainvälinen ohjaustyö, Louhimies kertoi tiedotteessa.

Suomalaisohjaajalla on toinenkin iso rauta tulessa. Taannoin Cannesin elokuvajuhlilla kerrottiin, että Aku Louhimies on kiinnitetty ohjaajaksi Clearance-nimiseen elokuvaan, jossa näyttelevät James Bond -elokuvasta Skyfall tuttu Naomie Harris ja Hobitti-trilogiassa nähty Richard Armitage. Elokuvan kuvaukset alkavat marraskuussa Etelä-Afrikassa.

Louhimiehen tunnetuimpia elokuvaohjauksia ovat muun muassa Paha maaKäsky ja Vuosaari.

Lue myös:

    Uusimmat