Mainos

HS-gallup: Vihreät hengittää keskustan niskaan – kokoomus edelleen suurin puolue

Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan kokoomus on edelleen suurin puolue 21 prosentin kannatuksellaan. SDP:n kannatus on nousussa, mutta on edelleen alle 20 prosentin.

Kolmanneksi suurin puolue on vielä keskusta eduskuntavaalikannatuksella mitattuna, mutta sen kannatus on roimassa alamäessä. Keskustaa kannattaa enää 16,4 prosenttia suomalaisista, mikä on vähemmän kuin kertaakaan tällä hallituskaudella.

Vihreät hengittää jo keskustan niskaan. Puolueen kannatus on 15,5 prosenttia, mikä on sen ennätys HS-gallupeissa. Vihreiden ja keskustan kannatukset mahtuvat yhden prosenttiyksikön sisään.

Vasemmistoliiton ja pikkupuolueiden kannatuksissa ei ole lehden mukaan tapahtunut muutosta. Vasemmistoliittoa äänestäisi nyt 8,9 prosenttia suomalaisista. Se on hieman enemmän kuin perussuomalaisten ja siitä eronneen Uuden vaihtoehdon kannatus yhteensä.

Hallituspuolueita ja Uutta vaihtoehtoa kannattaa nyt vain 39,9 prosenttia suomalaisista. Hallituksen kannatus on siis alhaisimmalla tasolla kuin kertaakaan aiemmin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana, lehti kertoo.

Kyselyn toteutti Kantar TNS. Kyselyä varten haastateltiin reilut 2 200 ihmistä 19. kesäkuuta ja 14. heinäkuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.