HS-gallup: Noin puolet suomalaisista käyttää kasvomaskia – yhä useamman mielestä ohjeita noudatettu huonosti

Tällaisia kasvomaskia Suomen suurkaupungit jakavat asukkailleen – video kertoo, kuinka maskit eroavat 0:21
Katso yllä oleva video: Tällaisia kasvomaskia Suomen suurkaupungit jakavat asukkailleen – video kertoo, kuinka maskit eroavat.

Hieman vajaa puolet suomalaisista käyttää kasvomaskia, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on suositellut, selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

THL on suositellut käyttämään kasvomaskia muun muassa joukkoliikennevälineissä tai muissa tilanteissa, joissa ei ole mahdollista välttää lähikontaktia.

Kyselyyn vastanneista 47 prosenttia kertoi käyttävänsä kasvomaskia tällaisissa tilanteissa.

Katso yllä oleva video: Tällaisia kasvomaskia Suomen suurkaupungit jakavat asukkailleen – video kertoo, kuinka maskit eroavat.

37 prosenttia vastaajista puolestaan kertoi, ettei käytä maskia, ja 16 prosenttia vastaajista ei osannut tai halunnut kertoa asiaa.

Kyselyn mukaan pääkaupunkiseudulla asuvat kertoivat käyttävänsä maskia enemmän kuin maaseutumaisissa kunnissa.

Pääkaupunkiseudulla maskia kertoi käyttävänsä 63 prosenttia, kun maaseutumaisissa kunnissa maskia käyttää 40 prosenttia vastaajista.

Kyselyn perusteella maskien käyttö yleistyi koulutuksen ja tulojen kasvaessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Yhä harvemman mielestä ohjeita on noudatettu hyvin

HS:n mukaan entistä harvempi on sitä mieltä, että suomalaiset ovat noudattaneet hyvin viranomaisten ohjeita käyttäytymisestä.

Vielä toukokuussa 67 prosenttia vastaajista katsoi, että ohjeita on noudatettu vähintään melko hyvin, mutta nyt näin arvioi 49 prosenttia vastaajista.

Samaan aikaan käyttäytymisohjeiden noudattamista huonona pitävien määrä on kasvanut. Nyt ohjeiden noudattamista huonona pitäviä vastaajia oli 46 prosenttia, kun toukokuussa luku oli 29 prosenttia.

Viranomaisten ohjeet muuttuivat kyselyjen välissä. Esimerkiksi kasvomaskisuositusta ei ollut annettu vielä toukokuussa.

Kyselyn toteutti Kantar TNS. Internet-kyselyyn osallistui 1002 ihmistä 20.–27. elokuuta. Tuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat