Mainos

HS: Finncomm lopettaa lentoja ja on siirtymässä AirBalticille

Suomalainen lentoyhtiö Finncomm kertoo ensi viikolla lakkauttavansa lentoja maakuntiin, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden tietojen mukaan yhtiö aikoo lopettaa elokuussa lennot Helsingistä Poriin, Seinäjoelle ja Jyväskylään. Uudistusten jälkeen mikään yhtiö ei enää lentäisi Helsingistä Poriin tai Seinäjoelle. Finncomm ei vahvista tietoja reittimuutoksista.

Sen sijaan Finncomm aikoo HS:n mukaan aloittaa tiheän liikennöinnin Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle. Helsingistä Ouluun lentoja tulisi peräti kahdeksan päivässä ja Rovaniemellekin kuusi. Liikematkustuksen kannalta olennainen Oulun-liikenne on ollut tähän asti vahvasti Finnairin hyppysissä.

Uudistusten myötä Finncomin nykyinen tiivis yhteistyö Finnairin kanssa päättyy, HS kirjoittaa. Lehden tietojen mukaan Finncomm onkin siirtymässä ajan mittaan latvialaisen AirBalticin omistukseen aloitettavan yhteistyön kautta.

Finnair: Yhteistyö ei ole päättynyt

Sen sijaan Finnairin mukaan yhteistyö Finncommin kanssa jatkuu.

- Ei ole meidän asiamme kommentoida sitä, mihin Finncomm haluaa lentää. Meidän tulkintamme ei ole se, että yhteistyö on päättynyt. Meillä on kaiken aikaa kontakti Finncommin kanssa, kommentoi Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen.

Finncomin toimitusjohtajaa Juhani Pakaria ei tavoitettu kommentoimaan asiaa. AirBalticin kaupallinen johtaja Tero Taskila sanoo Helsingin Sanomissa, etteivät Finncom ja AirBaltic ole sopineet kaupallisesta yhteistyöstä.

- Olemme edenneet neuvotteluissa, ja ensi viikolla mennään syvemmälle, Taskila sanoo lehdelle.

Finnair on pyrkinyt estämään Finncommin siirtymisen AirBalticin omistukseen. Helsingin käräjäoikeus päätti pari viikkoa sitten väliaikaisesta turvaamistoimesta, joka estää Finncommin myynnin muille kuin toisille pääosakkaille tai Finnairille.

Hassisen mukaan menee todennäköisesti useita viikkoja ennen kuin asiassa syntyy ratkaisuja.

- Voi toki olla, että syntyy yhteisymmärryksessä sellaisia ratkaisuja, ettei oikeuden päätöksellä ole merkitystä, Hassinen sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.