Mainos

HS: Asuntojen hintoihin tuhansien eurojen korotus

Tuhansien eurojen veronkorotus odottaa uusien asuntojen ostajia ensi vuonna, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Hallitus aikoo nostaa asuntokaupoista maksettavaa varainsiirtoa 1,6 prosentista 2:een ja ulottaa sen myös koskemaan yhtiölainaa.

Valtiovarainministeriö arvioi muutoksen tuottavan noin 80 miljoonaa vuodessa.

- Tämä on enemmän yleistä rahastamista kuin veropolitiikkaa, sanoo Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen Helsingin Sanomissa.

Uuden asunnon yhtiölainaosuus rajattiin verotuksen ulkopuolelle kymmenen vuotta sitten korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöksellä. Jotta veroa maksettaisiin tulevaisuudessa koko velattomasta hinnasta, valtiovarainministeriö valmistelee lakimuutosta.

Myös vuokrat nousevat

Verouudistus saattaa nostaa myös vuokria. Jos hallituksen suunnitelma periä veroa myös kiinteistöyhtiöiden veloista toteutuu, nousevat niin valtion tukemien kuin vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden haastatteleman kiinteistöarviointiin erikoistuneen juristin Juhani Reen mukaan vuokrannousu saattaa olla vajaat 50 senttiä neliöltä, eli useita satoja vuodessa.

Rakennusliitossa pelätään verokikkailua.

- Houkutus kasvaa siihen, että ryhdytään tekemään kiinteistökauppaa ulkomaisten holding-yhtiöiden avulla, toteaa Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi Helsingin Sanomissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.