HPK:n kehno kurssi kääntyi kuin salamaniskusta, Sihvonen kummastelee päävalmentajan alkukauden ratkaisua – "Teki saman virheen"

8:04
Videolla HPK-luotsi Matti Tiilikaisen mietteitä käynnissä olevasta SM-liigakaudesta.

Koko alkukauden sarjan häntäpäässä majaillut HPK on löytänyt viime otteluiden aikana hienon vireen. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee HPK-luotsi Matti Tiilikaisen muuttaneen toimintaansa.

HPK majaili pitkään sarjajumbona, mutta viime pelien esitykset ovat nostaneet seuran kuntopuntarin kärkipäähän. Mistä kurssin kääntyminen oikein johtuu? Sihvosen mukaan täksi kaudeksi HPK:n peräsimeen hypännyt Tiilikainen teki kauden alussa heti kohtalokkaan virheen.

– Jostain käsittämättömästä syystä Matti Tiilikainen lähti kauden alusta valmentamaan jotain kuvitelmaansa, että mitä nykyinen jääkiekko on SM-liigassa. Teki saman virheen, mihin toissa ja sitä edellisellä kaudella monet valmentajat lähtivät, Sihvonen kummastelee.

Yksi seikka on kuitenkin näytellyt isoa roolia HPK:n pelin parantumisessa. Päävalmentaja Tiilikainen otti käyttöön entuudestaan tutun menestysreseptin.

– Nyt hän on kaivanut sen HPK:n perus pelikirjan. Hän osaa valmentaa tätä jääkiekkoa ja yhtäkkiä alisuorittaneet pelaajat ovat saaneet turvan pelata. HPK pelaa tällä hetkellä melkeinpä liigan parasta lätkää, Sihvonen kehuu.

HPK on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 13, mutta ero kymmenenteen sijaan on 13 pistettä. Pudotuspelipaikka on teoriassa mahdollinen, mutta vaatii HPK:lta hurjaa kevättä.

– Peli on tullut kuntoon. Tekee mieli ajatella, että kyllä se on vielä mahdollista, mutta matematiikka sotii vastaan. Muutamia vuosia Hämeenlinnassa sitten tapahtui vastaava ihme, mutta tuolloin Juuse Saros seisoi päällään maalissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja