HPK jäi kolmanneksi jääkiekon EM-turnauksessa

Hämeenlinnan Pallokerho jäi jääkiekon naisten seurajoukkueiden EM-lopputurnauksessa kolmanneksi, kun se hävisi turnauksen voittaneelle Moskovan Tornadolle 1-5 (0-0, 1-2, 0-3).

Tornado teki voittomaalinsa Hämeenlinnassa vain kymmenen sekuntia ennen toisen erän loppua ylivoimalla. Venäläisjoukkue iski kaksi ylivoimaosumaa kolmannen erän alkuun ja sinetöi turnausvoiton.

- Meidän jäähyt oli kyseenalaisia. Tuomarin ei olisi enää tarvinnut auttaa vastustajaa, kun se oli muutenkin kova ryhmä. Pelasimme kaksi erää melko hyvin, sanoi HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari.

HPK:n Annina Rajahuhta tasoitti toisen erän puolivälissä läpiajossa Venla Hovin kanssa.

Tornadossa pelaa 11 Venäjän, kolme Ruotsin ja yksi Slovakian maajoukkuepelaajaa.

Turnauksen kakkoseksi yltänyt sveitsiläinen Zürich voitti saksalaisen Planeggin 3-2. Sveitsiläisjoukkueen maalivahti Anna Vanhatalo valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja myös tähtikuusikkoon.

HPK:n laitahyökkääjä Sanna Lankosaari kuului turnauksen tähtikuusikkoon.