Hovioikeus: Jari Aarnio ei rikkonut lakia harrastaessaan seksiä prostituoidun kanssa virka-ajalla

Aarnion lukuisia syytteitä käsiteltiin hovioikeudessa, ja niistä annettiin tuomiot tänä aamuna. Oikeudessa puitiin myös Aarnion seksielämää ja yhteydenpitoa julkisuudessa "Saarana" tunnetun prostituoidun kanssa.

Hovioikeus katsoi Aarnion syyllistyneen viiteen törkeään huumausainerikokseen sekä törkeään todistusaineiston vääristelemiseen, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen ja lukuisiin virkarikoksiin. Osa aikaisemmista syytteistä hylättiin. 

Käräjillä Aarnio oli tuomittu virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska hänen katsottiin harrastaneen työajallaan seksiä Saaran kanssa ja myötävaikuttaneen tämän seksityöhön.

Vaikka Aarnio ja Saara olivat aiemmin olleet yhteydessä työasioissa, hovioikeus katsoi, että seksi ei tapahtunut virka-ajalla.

–  Merkitystä ei ollut sillä, olivatko tapaamiset tapahtuneet virka-aikana, koska Aarniolla ei yksikön johtajana ollut virka-aikaa, oikeuden pöytäkirjassa todetaan.

Tähän ei vaikuttanut sekään, että kaksi poliisia oli kertonut varmistelleensa Aarnion ja Saaran tapaamisia. 

–  Myöskään mahdollinen auttaminen prostituutiolla saatujen varojen säilyttämisessä ei ole voinut olla Aarnion virkatoimiin liittyvää toimintaa.

Syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta hylättiin.

Saaralla oli vaikutusta siihen, että Aarniota koskeva vyyhti lähti aikanaan purkautumaan tutkinnaksi. Ennen varsinaista esitutkintaa hän puhui kokemuksistaan sisäministeriölle.

Lue myös:

    Uusimmat