Houkuttaako harmaa? Vanhempi mies on varma rakastaja

Näyttelijä George Clooney sen kun vain komistuu ikääntyessään, mutta entäs tavismiehet? Helmi kysyi lukijoiltaan, paraneeko mies vanhetessaan!

Sean Connery, George Clooney ja Jack Nicholson ihastuttavat edelleen valkokankaalla, mutta tekeekö ikä hyvää tavalliselle miehelle? Helmi kysyi lukijoiltaan, paraneeko mies vanhetessaan.

Vastanneista 44 prosenttia totesi, että miehet todellakin komistuvat vanhetessaan. 34 prosenttia vastanneista uskoi, että miehen luonne paranee iän myötä, ulkomuoto taas ei. Lukijoista 20 prosenttia sanoi, ettei mies parane vanhetessaan.

Onko vanhempi mies ihana? Lue lukijoiden perusteluja!

Luonne vahvistuu vanhetessa

– Minä ihailen kirkkaita silmiä, tuuheaa tukkaa ja jäntevää vartaloa, ja ne ovat nuorten valtteja. Mitä henkiseen puoleen tulee, niin luonteenpiirteet yleensä vahvistuvat iän mukana. Hyväluonteiselle miehelle ikääntyminen voi siis olla eduksikin, kun taas ikävä tyyppi vain muuttuu entistäkin ikävämmäksi.

– Oman kokemukseni perusteella sekä miesten luonne ja ulkonäkö laskevat vanhetessa. Ulkonäön vielä kestää ja ymmärtää, mutta monille vanhemmalle miehelle tyypillistä kiukuttelua ja ärinää taas ei. Aina puhutaan naisten menopaussista, mutta miehillä vastaava aika vasta kauhea onkin. Sitten seitsemänkymppisinä rupeaa noilla vasta helpottamaan...

– Ainakin oma mieheni on äijiintynyt. Itsekin toteaa, että ei miehet tunteile, me ollaan äijiä. Huh...

– Negatiiviset ominaisuudet tulevat vahvemmin esiin ja nipottavat turhanpäiväisistä asioista. Eivät tunne empatiaa ja ovat aina oikeassa. Nämä korostuvat miehen vanhetessa.

– No onhan se selvä, että nuoret ihmiset ovat ulkoisesti viehättävämpiä kuin vanhemmat. Ja vanhetessa ihmiset rauhoittuvat ja järkiintyvät eivätkä tohota niin tunnetasolla kuin nuoret tekevät. Mutta minun mielipiteeni on, että ulkonäöllä ei ole kovinkaan suurta väliä, luonne ratkaisee. Jos on ääliö nuorena, niin tuskinpa se perusluonne hirveästi vanhemmitenkaan muuttuu...

Harmaa houkuttaa

– Useimmiten miehet muuttuvat. Piirteet pehmenevät ja kundit vapautuvat asenteistaan. Oppivat arvostamaan oikeita asioita, eivätkä vain pintaa, kiiltoa tai hevosvoimia... Joillekin sopii myös se harmaa... Sean Connery, yhä houkutteleva.

– Kun itsellekin on alkanut vuosia karttua, kyllä hivenen harmaata ohimoilleen saanut, pilkettä silmäkulmassa oleva mies on hyvin puoleensavetävä paketti. Vielä kun tähän yhdistää iän tuoman "sinut olemisen itsensä kanssa", mikäs sen parempaa...

– Uskoisinpa, että kaikki korostuu miehillä vanhetessa. Hyvä ja huonot puolet… Ulkonäkö kyllä paranee! Itsevarmuus ja tasapaino tulevat joka solusta! Sitä varmuutta ei nuorilla miehillä ole eikä näy.

– Kyllä kokemus tuo miehelle paljon mukanaan. Hänestä tulee parempi rakastaja, koska ottaa naisen paremmin huomioon.

– Olen huomannut, että jotkut miehet todella komistuvat vanhetessaan. Tulevat charmantin näköisiksi, hieman harmaata, naururyppyjä… Ei tosin päde kaikkiin, mutta aika monet miehet ovat parhaimmillaan 35 ja 50 ikävuoden välissä. Olen itse hyvin säilynyt 54-vuotias ja käyn kuumana yli 40 vuotiaisiin tosimiehiin!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja