Hopkins saa tähden Walk of Famelle

Oscar-palkittu näyttelijä Sir Anthony Hopkins, joka esittää Hannibal "kannibaali" Lecteriä Uhrilampaissa, sai keskiviikkona oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle. Britannialaissyntyinen näyttelijä, jonka kuningatar Elizabeth II aateloi vuonna 1993, paljasti pronssisen tähtensä Hollywood Boulevardilla seremoniassa, johon osallistui muun muassa hänen Uhrilampaiden vastanäyttelijänsä Jodie Foster.

64-vuotias Hopkins kertoo unelmoineensa Hollywoodiin tulosta aikana, jolloin elokuvamaailman pääkaupunki oli "synonyymi elokuvateollisuuden satumaailmalle". - Kun työskentelin näyttelijänä Englannissa, halusin enemmän kuin mitään tulla tänne, Hollywoodiin, sanoo Hopkins. - Joten tämä todellakin symbolisoi sitä, mitä olen aina halunnut tavoittaa. En olisi voinut uskoa, että tämä tapahtuisi.

Hopkins sanoo, että tähden saamisen kunnia on verrattavissa Oscarin saamiseen, aatelointiin tai kädenjälkien painamiseen Hollywoodin Grauman's Chinese Theatren ulkopuolelle. - En ole välinpitämätön... minusta tämä on ihanaa, hän sanoo.

Hopkins on tehnyt 40 vuotta kestäneen uransa aikana yli 60 elokuvaa. Hän esiintyy valkokankaalla seuraavan kerran Nicole Kidmanin kanssa draamassa The Human Stain. Elokuvan ensi-ilta on 31. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat