Hopeamitalisti pelkäsi Matti Mattssonia – suomalaisen hurja veto sai kehut: ”Vaikuttavaa”

Matti Mattsson otti komeasti pronssia Tokion olympialaisissa, mutta oli myös lähellä hopeista mitalia. 200 metrin rintauinnin loppukamppailu oli äärimmäisen tiukka.

Pääkuvan video: Katso Matti Mattssonin upean pronssiuinnin kohokohdat!

Australian Izaac Stubblety-Cook oli vielä viimeisessä käännöksessä Hollannin Arno Kammingaa ja Mattssonia jäljessä, mutta kiisi kultaan olympiaennätysajalla 2.06,38.

150 metrin kohdalla Mattsson oli Kammingasta 37 sadasosan päässä, ja lähti jahtaamaan hollantilaista. Suomalaisen hurja loppuveto välittyi viereiselle radalle, mutta kaakeleita koskettaessa ero oli 12 sadasosaa Kammingan hyväksi.

– Tiesin, että kilpailusta tulee todella vaikea, ja minun pitää uida aivan kykyjeni korkeimmalla tasolla, että saavutan mitalin. Näin jo sadan metrin kohdalla, että Matti on tosi lähellä, ja kilpailu on todella tasainen, mutta hän auttoi minua myös puristamaan kovempaa. Lopussa näin, että hän kirii lähelle, mutta onneksi olin ensin maalissa, Kamminga sanoi lehdistötilaisuudessa.

Koko kärkikolmikko alitti Riossa uidun vanhan olympiaennätyksen. Mattsson paransi omaa ennätystään yli sekunnilla lukemiin 2.07,13.

– Se, mitä hän teki, oli todella vaikuttavaa. Aika oli todella hyvä, ennätyksen tekeminen tällä tasolla, olen vaikuttunut, Kamminga puhui nätisti vieressään istuneesta suomalaisesta.

Tokion olympiauinneissa aikataulu on käännetty Aasian arvokisoista tutusti päälaelleen. Alkuerät uidaan illalla, finaalipaikat ja mitalit ratkotaan aamulla.

– Siihen pitää vain sopeutua, mutta ei se mielestäni ole paras juttu. Olin hyvin valmistautunut, aloin viisi vuotta sitten uida kovaa aamulla. Se hyvä puoli tässä on, että nyt on koko päivä aikaa rauhoittua, ja pääsee nukkumaan eikä tule unetonta yötä. Onneksi sain parhaan itsestäni aamulla, hopeamitalisti myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat