Mainos

Hongkongin pörssi luovutti – ei yritä enää ostaa Lontoon pörssiä

Hongkongin pörssiä operoiva Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) luopuu yrityksestään ostaa Lontoon pörssiä pyörittävä London Stock Exchange Group (LSEG). HKEX kertoi syyskuussa tekevänsä 36 miljardin euron ostotarjouksen lontoolaisyhtiöstä.

HKEX:in hallituksen puheenjohtaja sanoi tarjousta tehdessään, että kauppa yhdistäisi Aasian ja Euroopan suurimmat finanssikeskukset. LSEG torjui kuitenkin yllättäen ja odottamatta tulleen tarjouksen suoralta käsin ja sanoi sen olevan merkittävästi alimitoitettu.

Hongkongin alueparlamentin jäsen ja HKEX:in osakas Christopher Cheung luonnehti uutistoimisto Bloombergin haastattelussa koko ostotarjousta farssiksi.

– Kun HKEX kertoi tarjouksestaan kuvittelin, että he olivat jo käyneet keskusteluja Lontoon pörssin ja sen valvojien kanssa. Ilmeni, ettei näin ollut tehty, Cheung hämmästeli.

HKEX totesi lausunnossaan tiistaina, että kaupan kariutuminen oli pettymys, mutta että tarjouksesta luopuminen on osakkeenomistajien edun mukaista.

Kaupan ehtona oli, että LSEG olisi luopunut hankkeesta ostaa amerikkalainen finanssidatayhtiö Refinitiv. LSEG ilmoitti pitävänsä kiinni tästä suunnitelmasta. Refinitivin kauppahinnaksi on tulossa lähes 25 miljardia euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja