Mainos

Holm: Rakennushankkeita ei tarvitse lykätä

Pellervon taloudellisen tutkimuskeskuksen toimitusjohtaja Pasi Holmin mielestä rakentamista ei kannata lykätä, sillä rakentamiskustannukset tulevat reilusti alas jo keväällä.

- Työttömyysongelma ja uhka siitä, että työllisyys heikkenee taloustaantuman aikana tarkoittavat sitä, että jo keväällä ja kesän aikana kannattaa hankkeita käynnistää.

Holm muistuttaa, että esimerkiksi väylähankkeita hallitus siirsi myöhemmäksi korkeiden rakennuskustannusten vuoksi. Hänen mielestään nyt on hyvä pohtia palaamista normaaliin aikatauluun.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vastasi eilen Savon Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan elvytystä vaativille, että tie- ja ratahankkeissa kapasiteetti eli tuotantokyky on suurelta osin käytössä.

Holminkin mielestä tulevia rakennushankkeita kannattaa käynnistää sitten, kun hinnat ovat tulleet selvästi alas.

- Se on selvää. Jos rakennetaan halvalla hinnalla, saadaan enemmän. Kyllä rakentaminen nyt hiipuu niin kovaa vauhtia, että hinnat tulevat alaspäin. Sitä kautta me saamme myös työllisyyshyötyjä.

Holmin mukaan tärkeintä olisi panostaa nyt asunto- ja korjausrakentamiseen, sillä erityisesti asuntorakentamisen kasvu hiipuu nopeasti.

Myös Kataisen mukaan panostuksia esimerkiksi sosiaaliseen asuntotuotantoon ja vuokra-asuntotuotannon tukemiseen on ensi vuonna erittäin paljon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.