Hollywoodin lehtikuningatar paljastaa: Ruotsalaisuus on nousussa Amerikassa!

The Hollywood Reporter -lehden päätoimittaja Janice Min paljastaa, että ruotsalaisuus on kovassa nousussa Amerikassa. Lue miksi!

Janice Min on yksi Amerikan vaikutusvaltaisimmista naisista. The Hollywood Reporter -lehden päätoimittaja tietää kaiken tähdistä, tv:stä ja elokuvista – mutta paljastaa yllättäen, etteivät julkkikset kiinnosta häntä laisinkaan!

Helmelle Janice Min kertoi miten nousi huippusuositun lehden päätoimittajaksi.

Yllättävä nousu lehtikuningattereksi

Amerikan viihdealalla ei tunnu olevan ole julkaisua, jonka teossa Janicella ei olisi ollut sormiaan pelissä. Hän on työskennellyt päätoimittajana People, Us Weekly, UsMagazine ja In Style -lehdissä. Vuonna 2006 New York Post nimesi 34-vuotiaan Janicen New Yorkin vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi.

Janice on työskennellyt The Hollywood Reporter -lehdessä vuodesta 2010. Hän kiittelee asemastaan ensimmäistä työpaikkaansa. 23-vuotiaana Janice sai himoitun toimittajanpestin kuuluisassa juorulehdessä.

– Ensimmäinen työni oli People-lehden toimituksessa. Satuin vain saamaan sen työn ja yksi asia johti toiseen. Olen tässä asemassa vähän niin kuin sattuman kautta, Janice nauraa.

Nuorena viihdetoimittajana Janice ei kuitenkaan elänyt julkkisjuoruille eikä seurannut tähtien elämää.

– Us Weekly -lehdessä työskennellessäni en juurikaan välittänyt julkkiksista. En seurannut heidän elämäänsä tai tosi-tv-sarjoja, joista kirjoitimme. Ymmärsin kuitenkin mitä yleisö kaipaa ja mitä työntekijämme tiesivät trendeistä, Janice kertoo.

– Päätoimittajana paras puoleni on se, että olen hyvä kuuntelija. Ymmärsin alusta lähtien miten menestysjutut syntyvät ja mitkä ovat nousevat trendit!

Tosi-tv jyrää edelleen

Tähtien tekemisiä työkseen seuraava Janice jaksaa edelleen ihmetellä, miten tietyistä ihmisistä kasvaa huippusuosittuja.

– Julkkiksilla on valtaa. The Tree of Life -elokuvan ensi-illassa näin maailman kyynisimpien ihmisten hullaantuvan täysin Angelina Jolien ja Brad Pittin saapuessa. Ja Lady Gagan lisäksi ei tänä päivänä ole toista julkkista, joka herättäisi niin paljon keskustelua.

Eurooppa tuntuu aina innostuvan hieman jäljessä Yhdysvaltojen kuumimmista uutuuksista, mutta televisiosarjojen kohdalla trendit ovat maailmanlaajuisia. Janicen mukaan reality pitää edelleen pintansa Amerikassa.

– Tosi-tv-tähdet ovat supersuosittuja juuri nyt. Ihmiset rakastavat Jersey Shore ja Teen Mom -sarjoja!

Ruotsalaisuus on in!

Janice paljastaa, että kolme viime vuoden aikana Hollywoodissa on muututtu avoimemmaksi ja vastaanottavaisemmaksi ulkomaisia tähtiä ja elokuvia kohtaan.

– Ajattelimme tehdä lehteemme jutun "ruotsalaisesta rikosaallosta", joka valtaa Hollywoodin, Janice kertoo viitaten Stieg Larssonin Millenium-kirjasarjaan.

–Yksi seurattava ruotsalaistähti on Naomi Rapace elokuvasta Miehet, jotka vihaavat naisia. Hän saattaa tehdä läpimurron Amerikassa. Ruotsalaiset ehkä pettyvät, kun naisen tähdittämästä elokuvasta tehdään jenkkiversio, mutta amerikkalaiset haluavat aina lyödä kaikkeen oman leimansa.

Mikä eurooppalaisuudessa sitten kiehtoo rapakon toisella puolella?

– Amerikkalaisten mielestä Eurooppa on liberaalimpi ja rajojarikkova. Eurooppalainen yleisö on sivistyneenpää ja sofistikoituneempaa. Avoimemmassa kulttuurissa syntyy enemmän luovuutta, Janice pohtii.

Janice haastattelussa:

The Hollywood Reporter juhlisti Cannesin filmifestivaaleilla legendaarista Jodie Fosteria.

Lisää tähtihaastatteluja ja videoita osoitteessa www.katsomo.fi/helmi


MTV3 Helmi

Kuvat: vitaminwater

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja