Hollantilaislautailija pahoitteli Kempeleen hautausmaa -tapausta: "Se näytti aivan tavalliselta marmorikiveltä"

Lumilautailija Jesse Augustinus 0:30

Hollantilainen lumilautailija Jesse Augustinus, 22, julkaisi YouTubessa ja omalla Instagram-tilillään videon, jossa hän laskettelee muun muassa Pohjois-Suomessa. Augustinuksen videolla oli kohta, jossa hän laski Kempeleen hautausmaalla muistomerkin päältä.

Tästä nousi kohu, sillä kyseessä on nimettömänä haudattujen muistolle pystytetty hautamuistomerkki.

Augustinus poisti nopeasti kaiken tapaukseen liittyvän materiaalin.

Suomen aikaan torstaina iltapäivällä Augustinus kommentoi asiaa omalla Instagram-tilillään.

– Noin vuosi sitten laskettelimme marmorikiven päällä Suomessa, kun olimme lomamatkalla kavereideni kanssa. Meillä ei ollut käsitystä siitä, että kyseessä oli muistohautakivi. Jos olisimme tienneet tästä, emme olisi koskaan lumilautailleet siellä, Augustinus aloitti.

– Kivi on ollut kuitenkin elementti, jonka päällä on lumilautailtu vuosien ajan. Meidän näkökulmasta se vaikutti aivan tavalliselta marmorikiveltä, jossa oli ”tervetuloa kirkkoon” -kirjoitus, hollantilaislaskija väitti.

– Minun tarkoituksena ei ole ollut koskaan loukata ketään urheillessani. Kaikki ne, jota olen loukannut, pyydän anteeksi ja takaan sen, ettei tätä tapahdu enää jatkossa.

Tapausta on alettu selvittelemään, ja Kempeleen seurakunnan kirkkoherran Kimmo Helomaan mukaan asiasta tehdään rikosilmoitus. Muistomerkkiin on ilmennyt vaurioita.

– Rikosilmoitus tehdään nimikkeellä hautarauhan rikkominen, Helomaa vahvisti Ilta-Sanomille.

Augustinuksen videota mainostettiin myös ison lautailu- ja vaatemerkin Burtonin lumilautailun Twitter-tilillä. Myös sieltä video poistettiin vain muutama tunti sen julkaisun jälkeen.

MTV Sport tavoitti Burtonin Suomen tukkujakeluedustajan, joka ei lähtenyt kommentoimaan tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat