Hollantia riepotellut poikkeuksellisen raju kesämyrsky lähestyy Tanskan kautta Ruotsia – miten käy Suomen?

Hollantia on riepotellut epätavallisen raju kesämyrsky, joka lähestyy Tanskan kautta Ruotsia – miten käy Suomen? 6:03
Tuleeko mysrky Suomeen? Katso Pekka Poudan arvio.

Säärintamalla ei ole ollut viime aikoina tylsää. Maanantaina oli mittaushistorian kuumin päivä koskaan, Kiinassa on ollut tuhoisia rankkasateita ja tänään Hollantia on riepotellut poikkeuksellisen raju kesämyrsky.

Hollannin yllä ollut räjähdysmäisesti syvenevä matalapaine on hitaasti heikkenemässä keskiviikkoiltaa kohti ja jää torstaina pyörimään Etelä-Ruotsin päälle, kertoo meteorologi Pekka Pouta MTV Uutiset Livessä. Keskiviikkoiltana myrsky on ollut Tanskan päällä.

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut Hollannissa myrskyn takia. Keskiviikkona myrskyn vuoksi myös satoja lentoja peruttiin ainakin Amsterdamissa, myös teitä oli tukkiutunut kaatuneista puista. Hollannissa mitattiin jopa yli 40 metriä sekunnissa puhaltaneita myrskytuulia.

Myrsky ei saavuta kuitenkaan Suomea, vaan "lässähtää" Ruotsin kohdalla, Pouta sanoo. 

– Se heikkenee ja heikkenee, niin että tuossa viikonlopun aikana, kun matalankeskus alkaa olla täällä, niin se antaa meille lähinnä kuurottaisia sateita, Pouta sanoo.

Katso jutun alussa olevalta videolta koko Poudan arvio siitä, miten myrsky vaikuttaa Ruotsissa ja miten koko matalankeskus sinkoilee ja lopulta lässähtää.
 

Lue myös:

    Uusimmat