Hollannin raitiovaunuampumisesta luetaan murhasyyte – syyte myös terroriuhasta

Hollannissa tuomistuin on pidentänyt Utrechtin raitiovaunuampumisesta epäilyn miehen pidätystä 14 päivällä. Mies myönsi oikeudessa syyllisyytensä terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin. Syyttäjän mukaan mies myös sanoi toimineensa yksin.

Syyttäjän mukaan miestä epäillään useasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta.

Tähän mennessä ei ole mitään viitteitä siitä, että mies olisi tuntenut uhrinsa. Kolme ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui maanantaisessa ampumisessa. Poliisin mukaan ampuminen tapahtui raitiovaunussa 24 Oktoberplein -pysäkin luona.

Sen sijaan 40-vuotias mies, joka pidätettiin epäiltynä osallisuudesta veritekoon tiistaina, päästettiin vapaaksi tänään. Häntä ei enää epäillä rikoksesta, uutisoi Gelderlander-lehti.

Maanantaina pidätettiin myös 23- ja 27-vuotiaat veljekset. Heillä ei ollut mitään tekemistä murhien kanssa, ja heidät päästettiin vapaalle jalalle eilen.

Utrechtissa järjestetään myös hiljainen marssi ampumisen uhrien muistoksi. Marssi päättyy paikalle, jossa isku tapahtui. 

Pääministeri osallistuu hiljaiseen marssiin

Hollannin pääministeri Mark Rutte sekä Amsterdamin ja Haagin pormestarit aikovat osallistua tänään hiljaiseen marssiin uhrien muistoksi

Myös äärioikeistolainen, islamvastainen Pegida-liike on ilmoittanut osallistuvansa marssiin, joka alkaa Utrechtin keskustasta ja loppuu ampumapaikalle, Dutchnews-sivusto kirjoittaa.

Marssiin osallistujia kehotetaan ottamaan mukaansa punaisia ja valkoisia kukkia. Utrechtin lippu on punavalkoinen.

22.3. klo 16.59: Juttua päivitetty kauttaaltaan. 

Lue myös:

    Uusimmat