Hollannin pääministeri muistelee edesmennyttä prinssiä

Pääministeri Mark Rutte muistaa maanantaina kuolleen Hollannin prinssi Frison monipuolisena lahjakkuutena.

Puolitoista vuotta koomassa ollut Hollannin prinssi Johan Friso kuoli maanantaiaamuna 44-vuotiaana. Friso menehtyi hapenpuutteen aiheuttamiin komplikaatioihin sairaalassa.

Prinssi jäi viime vuoden helmikuussa lumivyöryn alle lasketellessaan Itävallassa. Hänen aivonsa vaurioituivat vakavasti, ja hän vajosi koomaan.

Heinäkuussa prinssi siirrettiin sairaalasta kotihoitoon Haagin Huisden Bosch -palatsiin, jossa hänen äitinsä prinsessa Beatrix asuu. Lääkäreiden mukaan prinssi Friso ei tarvinnut enää jatkuvaa sairaalahoitoa, mutta hänen tilassaan ei myöskään ollut tapahtunut suuria muutoksia.

Heinäkuussa prinssi reagoi vain hieman ärsykkeisiin ja oli "minimaalisen tietoisuuden tilassa".

Pääministerin ajatukset lesken tukena

Johan Friso oli keväällä kuninkaaksi nousseen Willem-Alexanderin pikkuveli. Hän oli naimisissa ja pariskunnalla on kaksi lasta.

Hollannin pääministeri Mark Rutte kommentoi suru-uutista todeten olevansa erittäin surullinen. Tilanteesta huolimatta tieto prinssin kuolemasta tuli sokkina.

– Ajatuksemme ovat ennen kaikkea prinsessa Mabelissa ja heidän tyttärissään, joiden täytyy nyt jatkaa ilman aviomiestä ja isää. Tärkein asia, jonka voin sanoa prinsessa Mabelille ja muulle perheelle tällä hetkellä… Koko Hollanti ajattelee heitä, ja toivotamme heille voimaa tässä vaikeassa ja surullisessa tilanteessa.

Pääministeri kuvaili prinssi Frison jäävän muistoihin miehenä, joka käytti monipuolista lahjakkuutta palvellakseen yhteiskuntaa.

– Hän oli ammattitaitoinen ja intohimoinen. Muistamme prinssi Frisoa suurella kunnioituksella, Mark Rutte sanoi Dutch Newsille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat