Aivovammoista kärsivä Hollannin prinssi siirrettiin Lontooseen

Lumivyöryn alle jäänyt, vakavista aivovammoista kärsivä Hollannin prinssi Johan Friso on siirretty pois Itävallan sairaalasta.

Prinssi Johan Friso joutui helmikuun puolivälissä lumivyöryn hautaamaksi Lechissä Itävallan länsiosassa oltuaan laskettelemassa pienen seurueen kanssa. Pelastusmiehistöt saivat kaivettua prinssin lumen alta, mutta hän ehti olla hautautuneena jopa 15 minuuttia.

Hollannin hovi tiedottaa nettisivuillaan, että Friso on siirretty Itävallan sairaalasta Lontoossa sijaitsevaan sairaalaan. The Wellington -sairaala valittiin sen perusteella, että asiantuntijat uskovat sen tarjoavan parhaan mahdollisen hoidon prinssille hänen vakavassa tilanteessa. Aiemmin lääkärit ovat kertoneen prinssin aivojen vammautuneen jopa niin vakavasti, että hän ei välttämättä palaa enää tajuihinsa.

Lontooseen palaaminen sopi hovin sivuston mukaan myös prinssin läheisille, sillä Friso on perheineen asunut Lontoossa useiden vuosien ajan. Edessä ovat vaikeat ajat koko kuninkaalliselle perheelle ja erityisesti prinssi Frison vaimolle, prinsessa Mabelille ja heidän kahdelle lapselleen.

Hovi toivoo median ja kansalaisten ymmärtävän, että Frison läheiset kaipaavat rauhaa. Kuningasperhe lähettääkin medialle kiitokset hienovaraisesta suhtautumisesta vaikeaan tilanteeseen.

Johan Friso, 43, on kuningatar Beatrixin toiseksi vanhin poika. Hän ei ole kuitenkaan kruununperillinen, sillä hän nai vuonna 2004 skandaaleihin sotkeutuneen Mabel Wisse Smitin ilman hallituksen siunausta. Ilman avioliittosotkua Johan Friso olisi ollut toinen kruununperimysjärjestyksessä isonveljensä Willem-Alexanderin jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat