Hoivakodin asukas kuoli Mäntyharjulla, syynä puhdistusaine, poliisi tutkii – Attendo: "Anteeksi"

Iäkäs hoivakodin asukas kuoli vaaralliseen aineeseen Mäntyharjulla marraskuun lopussa. Otkes tutkii kuolemantapauksen.

Poliisi tutkii ikäihmisen kuolemaa eteläsavolaisessa hoivakodissa kuolemansyyntutkintana.

Rikosylikonstaapeli Markku Lamberg Itä-Suomen poliisista kertoi STT:lle perjantaina, että ikäihminen kuoli hoivakodissa Mäntyharjulla. Poliisin kuolemansyyntutkinta tarkoittaa, ettei kuolemaan toistaiseksi epäillä liittyvän rikosta.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi aiemmin, että ikääntyneen ihmisen kuoleman marraskuun 26:ntena aiheutti vaarallinen aine. Otkes käynnisti oman tutkintansa tapauksesta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten pyynnöstä.

Iäkäs asukas kuoli Attendon hoivakodissa. Torstai-iltana yhtiö kertoi, että kuolema tapahtui ryhmäkodin keittiössä ja sen aiheutti mahdollisesti puhdistusaine.

–  Onnettomuus johtuu virheestä, ja pyydämme sitä anteeksi, Attendon tiedotteessa sanotaan.

Yhtiöstä tai hoivakodista ei perjantaina kommentoitu tapahtunutta enempää STT:lle. Myöskään Otkesin tutkintaa johtava Hanna Tiirinki ei toistaiseksi kerro lisätietoja tapahtuneesta.

Kuolemansyyntutkinnasta kertoi perjantaina myös Länsi-Savo.

Katso myös: Hoivakotien hoitajapulasta johtuva ahdinko syvenee

Hoivakotien hoitajapulasta johtuva ahdinko syvenee 2:16Avi seuraa tilannetta


Viime lauantain kuolintapauksesta on tehty ilmoitus hoiva-alaa valvovalle viranomaiselle Itä-Suomen aluehallintovirastolle (avi). Ylitarkastaja Kirsi Laitinen kertoo STT:lle, että kuolemantapauksesta on ilmoitettu myös Valviralle.

–  Olemme huomioineet sen, mitkä toimenpiteet on asian osalta syytä tehdä, Laitinen sanoo.

Hän ei kuitenkaan kommentoi toimia tarkemmin julkisuuteen. Laitinen kertoo, ettei avi ole kohdistanut valvontaa aiemmin hoivakotiin, jossa kuolema tapahtui. Hän kuitenkin toteaa, että ensisijainen valvontavastuu on usein avin sijaan palvelun järjestäjällä, tässä tapauksessa Essotella.

Laitinen kertoo avin seuraavan toistaiseksi sitä, millaisiin lopputuloksiin Otkesin ja poliisin tutkinnat päätyvät.

Lue myös:

    Uusimmat