Hoitoalan työriidan sovittelu venyy yhä – perjantaille kaavailtu lakko siirtyy kahdella viikolla

Näin Tehyn ja Superin sovittelu sujui sunnuntaina – MTV raportoi 7:34
Katso myös: Näin Tehyn ja Superin sovittelu sujui sunnuntaina – MTV raportoi

Hoitoalan työriidan sovittelua jatkettiin maanantaina, mutta sovittelussa ei löydetty ratkaisua. Sovittelu jatkuu keskiviikkona ja perjantaina, kertoi valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn sekä työnantajapuolta edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaa on soviteltu uuden valtakunnansovittelijan Anu Sajavaaran johdolla.

Maanantai-iltapäivänä valtakunnansovittelijan toimisto tiedotti, että Sajavaaran pyynnöstä työ- ja elinkeinoministeriö on siirtänyt hoitajajärjestöjen perjantaille kaavailemaa Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastoon kohdistuvaa lakkoa. Vuorokauden mittaista lakkoa siirretään kahdella viikolla, eli se voi alkaa aikaisintaan 16. syyskuuta klo 00.01.

Lakon siirtäminen on katsottu aiheelliseksi, koska työnseisaus kohdistuu yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja vahingoittaa huomattavasti yleistä etua, tiedotteessa sanottiin.

Valtakunnansovittelijan mukaan siirtämisellä pyritään varaamaan sovitteluun riittävästi aikaa. Laki mahdollistaa työnseisauksen siirron kerran enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuu työalan laatuun ja laajuuteen nähden yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua.

Hoitajajärjestöiltä pöytään uusia lakkovaroituksia

Tehy ja Super pyrkivät puolestaan vauhdittamaan neuvotteluja antamalla kaksi uutta lakkovaroitusta. Ne koskevat Oulun yliopistollisen sairaalan tehohoitokeskusta ja Oulun kaupungin kotihoitoa.

Neljän vuorokauden mittainen lakko alkaisi Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskuksen aikuisten teho-, tehovalvonta- ja valvontahoitoyksiköissä ja Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa tiistaina 13. syyskuuta klo 00.01.

Hoitajajärjestöt ovat antaneet nyt yhteensä viisi lakkovaroitusta. Varoitukset koskevat myös teho-osastoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä sekä Helsingin kaupungin eteläistä kotihoitoyksikköä.

Lue myös:

    Uusimmat