HJK marssii Eurooppaan! Superkärjen huima temppu varmisti lohkopaikan – katso maalit

Bojan Radulovic niittaa! HJK kiinni Konferenssiliigan lohkopaikassa 1:29
Katso: Bojan Radulovic ratkaisee – HJK etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen!

Helsingin Jalkapalloklubi on varmistanut paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheessa. HJK voitti Romanian mestarijoukkue Farulin 2–0-lukemin Töölössä torstai-iltana tähtihyökkääjä Bojan Radulovicin maaleilla.

HJK hävisi ensimmäisen ottelun vieraskentällä 1–2, mutta nousi takaa-ajoasemasta voittoon viedäkseen lohkopaikan itselleen yhteismaalein 3–2.

Kyseessä on kolmas vuosi putkeen, kun HJK selvittää tiensä europelien lohkovaiheeseen. Se on sen toinen kerta Konferenssiliigassa. Viime kaudella helsinkiläisjoukkue pelasi Eurooppa-liigassa.

Dramaattinen avauspuolisko

HJK onnistui maalinteossa vain viiden minuutin pelin jälkeen. Radulovicin salamamaali hylättiin kuitenkin paitsiona.

Lucas Lingman lähetti kulmapotkun boksiin ja Radulovic puski sen vastustamattomasti sisään. Matti Peltolan tuomittiin kuitenkin häirinneen maalivahdin torjuntatyöskentelyä linjan väärällä puolella.

HJK heti johtoon, mutta maali hylättiin kovalla ratkaisulla! 1:29

Katso kiistanalainen tuomio videolta.

Kun ottelua oli takana 20 minuuttia, onnistui HJK kuitenkin maalinteossa hyväksytyllä tavalla.

Asialla oli taas Radulovic, joka puski pallon tällä kertaa sisään Santeri Hostikan tarkasta keskityksestä. Osuma toi yhteismaalit 2–2-tasatilanteeseen.

HJK:n Bojan Radulovic iskee elintärkeän osuman Farulin verkkoon ja tasoittaa otteluparin 1:30
Katso: Bojan Radulovicin toinen puskumaali hyväksytään ja HJK johtaa Töölössä!

Radulovic ratkaisijana

Toisella puoliajalla HJK sai pidettyä pelin omissa käsissään ja luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

Alkuun näytti siltä, ettei pallo menisi enää mistään sisään, kun useampi huippupaikka jäi hyödyntämättä. Sitten Veikkausliigan maalipörssiä johtava Radulovic otti sankarinviitan harteilleen.

70. minuutin kohdalla HJK:n kannattajapääty räjähti, kun Radulovic ohjasi Lingmanin matalan keskityksen taitavasti sisään. Tilannetta edelsi Topi Keskisen maltillinen esityö, mikä auttoi viemään maalivahdin pois asemistaan.

Katso ottelun ratkaisumaali ylälaidan videolta.

13 minuuttia ennen päätösvihellystä Farul sai loistopaikan tuoda peli tasoihin läpiajosta, mutta Pyry Soiri ehti pelastamaan tilanteen aivan maaliviivan tuntumasta pallon ohitettua jo Niki Mäenpään.

HJK piti kuitenkin pintansa ja jatkaa kolmatta vuotta putkeen Euroopan lohkovaiheeseen. Konferenssiliigan lohkoarvonta suoritetaan huomenna, perjantaina.